СамокоВест

Отново предлагат паркоместата в Общинския блок

Споделете ни в

Напъните на общинските ни управници де дано раздвижат някой и друг имот в Общинския блок досущ заприличаха на популярната песен „Продават, се мила мамо…” И апартаментите, като белите манастирите и черните калугерки, никой не ги иска. Приликата е още по-голяма защото жилищата са с размери на монашески килии. Кой ги проектира, защо Експертният съвет към общината ги прие и даде ход на строителството, защо стълбищата и общите части са като за кралска резиденция, което безкрайно оскъпява имота, а апартаментите никакви ги няма тепърва ще трябва да се изясни. Гражданите на общината, не малка част от които са с действителни жилищни нужди, очакват отговорите на тези въпроси от днешните управници. Защо бяха похарчени милиони за изграждането на уж социалния Общински блок при цена по себестойност над 1200 лв./кв.м., а резултатът е такъв, че те нито могат, нито искат да си купят жилище в него? Ние ще продължаваме да питаме властниците, та дано някой ден истината излезе наяве.

Този път съветниците възложиха на кмета Георгиев да организира и проведе публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на паркоместата в подземните гаражи към сградата. Обявени са 31 места при начална наемна цена от около 35 – 40 лв. на месец. Като се има предвид цветущото икономическо положение в общината, току виж желаещите се избили, кой да ги наеме първи. Какво са за средностатистическия самоковец някакви си 40 лева месечно. Дали пък няма да се повтори гледката, на която станахме свидетели при откриването на поредния магазин от голяма търговска верига. Тогава едва не се стигна до фатални последици заради обявените огромни отстъпки. Но тъй като при отдаването на паркоместата не се предвиждат отстъпки, явно битката ще бъде за престиж. Е това е моменто да преброиме дивите зайци у градо. Кой е от големото добрутро и кой не е.

За съжаление на болшинството самоковци нито им е до песни за манастири и калугерки, нито им е до смях. Милиони левове от данъците им отидоха на вятъра. По всяка вероятност блокът ще си остане необитаем. Ще се руши и разпада докато потрупа под развалините си далаверите на бившия кмет Ангел Николов, безотговорността на настоящия – Владимир Георгиев, който няма никакво намерение да предизвика проверка на действията и разходите на съпартиеца си Николов, и най-вече собствената ни глупост, че възлагаме управлението на интересите и парите си на такива убавци.

One thought on “Отново предлагат паркоместата в Общинския блок

  1. Тази публикация направо ме ядоса .. Ами нямам кола . Направо си изгубих времето да я чета. И пари нямам за да си купя апартамент .. Няма ли поне една положителна новина .. Искам да мисля позитивно .. Направете един стенвестник със снимките на тези които построиха комунизъма м..а..р..а.. да се зарадмаме с нещо .. или дайте ни някаква информация Червената армия къде е ?

Comments are closed.