СамокоВест

Отново нападнаха служители на Горско стопанство – Самоков

Споделете ни в

boiСнощи около 20.00 часа, при потушаване на горски пожар в землището на самоковското село Шипочане, служители на ТП „ДГС Самоков” към Югозападното държавно предприятие забелязват фарове от автомобил, движещ се в гората срещу пожара. По разпореждане на директора на стопанството служителите от мобилното звено Димитър Керефейн и Иван Благоев, заедно с колегите си Димитър Павлин и Веселин Даганов тръгват след движещите се светлини. На пътя от с. Шипочане за гр. Самоков попадат на два джипа – единият „Дайхатсу” с транзитни номера, а другият -„Ленд Ровър” с рег. № СА 0089 МТ, натоварени с дървесина.
При опит да бъдат спрени за проверка, водачът на втория автомобил отказва да се подчини и удря управляваната от Иван Благоев служебна кола „Лада Нива” с рег. № СО 9177 РА. Вследствие на удара са нанесени материални щети, изразяващи се в счупени заден стоп и врата.
Нарушителите успяват да избягат в посока гр. Самоков.
За случая е уведомено РУ на МВР гр. Самоков, като на място са се отзовали техни представители. Ще бъде сезирана Районната прокуратура в града за проверка и предприемане на съответните мерки.