СамокоВест

Открити на Марс органични молекули ще доказват имало ли е живот

Споделете ни в

Марсоходът Curiosity е открил на Марс прости органични молекули, обяви представителят на НАСА Чарлз Елачи. Той е ръководител на Лабораторията за реактивни движения, отговарящ за изследователската мисия, предаде ИТАР-ТАСС. Елачи обяви сензационната новина на специална пресконференция в римския университет Sapienza по повод съобщенията, че марсоходът е открил на Червената планета „потресаваща“ находка. „Засега това разбира се са предварителни изводи, които се нуждаят от още пА,отвърждения”, уточнява специалистът. Той пояснява, че всички данни ще бъдат предоставени на лабораторията на 3 февруари.

Елачи подчертава, че става дума именно за органични, а не биологични молекули. „Марсоходът не е оборудван с апаратура, способна да разпознава биологичните форми”, отбелязва той. Все пак, ако информацията бъде потвърдена, това ще позволи на специалистите да се приближат към разгадаването на загадката – съществувала ли е на Марс някаква форма на живот?

 

One thought on “Открити на Марс органични молекули ще доказват имало ли е живот

  1. Няма никакъв марсоход на Марс. Заливат ни с лъжи още първите снимки публикувани в Наса бяха разобличени като измама. Точни копия на пустинята в Египет. Това защо не го предаде Итар -Тас. Облъчват ни с идиотщини за да ни отклонят вниманието от най-важните проблеми който потрисат цялата планета.

Comments are closed.