СамокоВест

Окончателно – Мирослав Кенанов е новият стопанин на Стрелбището

Споделете ни в

Сагата води началото си от месец октомври 2016 година, когато с решение № 582  на Общински съвет-Самоков Стрелбището бе отдадено под наем на „Спортен клуб Боровец 2016“ с председател Мирослав Кенанов. Съгласно решението, общинарите упълномощиха кмета да сключи договор за отдаване под наем стрелбището и сгради с площ 673,00 кв.м, сграда за битови услуги, метална конструкция с площ 117,00 кв.м и сграда – административно-делова, масивна сграда на един етаж с площ 133,00 кв.м със сдружението, представлявано от Мирослав Христов Кенанов, който е и на трудов договор от 2 години в Спортно училище “Никола Велчев“ като треньор по биатлон. Наемателят се задължава да заплаща месечна наемна цена в размер на 0,20 лв./кв.м/мес. без ДДС, т.е. 184,60 лв. без ДДС.

Тъй като избраниците ни бяха определили бъдещия наемател без търг или конкурс, каквото е изричното изискване на закона, Областен управител Софийска област върна решението за преразглеждане. В мотивите бе посочено – с тези си действия съветниците и кметът Георгиев са в противоречие с чл.14, ал.7 и ал.2 от ЗОС, който гласи, че отдаването под наем на общински имот с публичен характер може да стане единствено чрез спазване на законоустановената процедура, а именно – чрез провеждане на публичен търг или конкурс.

На това основание общинарите отмениха първоначалното си решение и постановиха – обектът ще се отдаде под наем на база проведен конкурс.

Съветниците възложиха на кмета да организира и проведе конкурс за отдаването под наем на общински имот – част от общ. имот-публична общинска собственост „Общинско стрелбище”, а именно 3 бр. сгради:  сграда №: 65231.913.287.1-открито стрелбище с площ 673,00 кв.м., сграда № 65231.913.287.2-сграда за битови услуги, метална конструкция, с площ 117,00 кв.м. и сграда № 65231.913.287.3-административно-делова, масивна сграда на един етаж с площ 133,00 кв.м., актувани с АОС № 5936/18.07.2007г., находящи се в общ. ПИ № 65231.913.287, актуван с АОС № 5872/30.05.2007 г., гр. Самоков, в близост до стадион „Искър”.

Според условията на конкурса предназначението на обекта е за осъществяване на спортна и тренировъчна дейност-стрелбище. Минимална месечна наемна цена за обекта в размер на 0,20 лв./кв.м./мес. без ДДС на база застроена площ на сградите в имота, или 184,60 лв. без ДДС.

В условията на конкурса бе предвидено кандидат-наемателят да приложи към офертата за участие в конкурса декларация, чрез която да потвърди, че ще ползва обекта по предназначение, а именно само и единствено за осъществяването на спортна и тренировъчна дейност – за стрелбище. Кандидатът следваше да приложи и предложение, в което да посочи инвестиционна програма и размера на инвестициите, които ще вложи в обекта – за основни и текущи ремонти, за оборудване и обзавеждане, за лицензиране и други, подробно описани по видове дейности и стойност на инвестициите, както и предложение за осигуряване на работни места за срока на договора в обекта.

В крайна сметка Мирослав Кенанов стана новият стопанин на Стрелбището, но този път легално – на основание проведен конкурс.

Съгласно условията на конкурса, наемателят се задължава да извърши мероприятия по почистване,  затревяване, благоустрояване.

Наемателят също така ще бъде длъжен да предоставя свободен достъп до спортното съоръжение на всички желаещи да го ползват извън графика на мероприятията си, както и да преотстъпва имота за провеждането на тренировъчна, спортно-състезателна дейност и спортни мероприятия, организирани от Община Самоков или от училищата на територията на общината.