СамокоВест

Окончателно: Бат’ Сали се закле – обяви са за народен представител на всички граждани на Република България

Споделете ни в

sali„Не съм готов да се откажа от депутатското си място, защото Кюстендил и Дупница не са цяла България“. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ДПС Александър Методиев – Бат’ Сали. Срещу избора му, с преразпределени от Турция гласове, дни наред протестират хиляди граждани на Кюстендил и Дупница.
„Протестът е лично срещу Александър Методиев, а не към закона, защото циганинът Александър Методиев спря кранчето за купуване на цигански гласове от всички политически партии. Това е проблемът”, коментира Методиев . „Тези протести срещу личността на Александър Методиев са платени”, допълни депутатът. На въпроса кой плаща за тях Бат’ Сали контрира: „Вероятно вие знаете кой ги плаща”. Чувствам се дискриминиран от тези, които протестират срещу мен, продължи той и не отговори на дали да трябва цяла България да тръгне срещу него, за да се откаже от мястото си в парламента.
„Аз съм народен представител на всички граждани на Република България, не съм народен представител само в Кюстендил или Дупница”, заяви Александър Методиев – Бат’ Сали. На въпрос дали е готов да се откаже от депутатското си място, Методиев отговори, че не е готов да се откаже, защото Кюстендил и Дупница не са цяла България. Той посочи, че не чувства напрежение, а на въпрос какво би казал на хората, които протестират срещу избирането му за народен представител, депутатът от ДПС обясни, че не може да им каже нищо – законът казва всичко. Методиев коментира, че изходът в такава ситуация е промяна в закона и обяви, че би подкрепил такава промяна.