СамокоВест

ОИЦ-София представи актуални процедури за кандидатстване по европейски програми

Споделете ни в

Екипът на Областен информационен център София-град и София-област проведе информационна среща в община Самоков, на която представи актуални и предстоящи процедури и мерки по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Участие в събитието взеха представители на образователни и културни институции, обучителни организации, общината, бизнеса.

Най-голям интерес имаше към отворената в момента процедура „Развитие на социалното предприемачество“, както и към операциите по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, по които кандидати ще са детски градини и училища. В рамките на срещата беше представено как става електронното кандидатстване през Информационната система за управление и наблюдение на Стурктурните инструменти на ЕС в България. На присъстващите бяха представени и проектите на Индикативни годишни работни програми за 2017 г. по програмите, финансирани от ЕСИФ.

Със събитието в Самоков приключи информационната кампания на ОИЦ-София във всички 22 общини от Софийска област за представяне на актуални и предстоящи процедури за кандидатстване по европейските програми. Кампанията започна на 6 октомври в Драгоман. На организираните информационни срещи участие взеха близо 300 представители на местната администрация, училища, детски градини, читалища, бизнес, медии, граждани. Експертите от ОИЦ-София ги запознаха с възможностите за кандидатстване по отворени и предстоящи процедури и мерки по оперативните програми и Програма за развитие на селските райони, популяризираха подхода Водено от общностите местно развитие , отговаряха на множество въпроси и насърчаваха участниците да разписват качествени проектни продължения.

ОИЦ-София (Договор №BG05SFOP001-4.001-0020-C01, изпълняван от Столична община) е част от мрежата от 28 информационни центъра, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.