СамокоВест

ОДМВР София – мълчанието на агнетата

Споделете ни в

Тази сутрин в продължение на часове сградата на Общинска администрация-Самоков бе оградена от служители на полицията. Пиле не можеше да прехвръкне, та не ли гражданин, нуждаещ се от административна услуга.

Причината – обир.

Според коридорна информация, разбита е касата и са откраднати 50 000 лева от местни данъци и такси. Случаят повдига доста въпроси:

-Защо сумата е съхранявана в касата на администрацията, а не е внесена в банка?

-Къде са били и какво са правили охранителите?

-Какво е състоянието на охранителната техника и въобще има ли нужда от нея?

-Какви са месечните разходи за сигурността на баш центъра на местната власт, платени от същите тези данъци и такси, които всеки един от нас дава от джоба си?

В същото време ОДМВР София разиграва „Мълчанието на агнетата“ – част втора.

Първата част на филма върви от преди няколко дни.

Тогава в определени регионални медии изтече информация, че охранителят в НСО Любомир Попов от Самоков е спипан с 8 грама амфетамин при спецакция срещу наркоразпространението на територията на общината.

„Криминалисти и разследващи полицаи проверили 2 моторни превозни средства пред болницата в Самоков. Полицаите спипали в колите 30-годишния охранител към НСО Любомир Попов и Костадин Шипочки от Самоков в момента на продажбата на 2 грама амфетамин. Полицейските служители на РУ-Самоков Манчев и колегата му видели как двамата мъже в колата тествали амфетамина на стъкло и си правели линийки точно пред входа на МБАЛ-Самоков. Съседи на Любомир разказаха, че две патрулки с часове стоели пред дома на сем. Попови. Според тях Любомир и аверът му били следени от няколко дни. Цели 12 часа криминалисти претърсвали дома, в който живее Любомир Попов, на булевард „Искър“ 147 в Самоков. При претърсването криминалистите открили още 6 г бяло прахообразно вещество. При полевия наркотест то дало положителна реакция на амфетамин. Назначени са експертизи на конфискуваното количество. Действията са осъществени вероятно и под наблюдението на Районна прокуратура – Самоков.“, написа вестник Вяра на 10 април.

И по този случай информация от страна на МВР няма.

Питаме се, дали в силовото ведомство не са дали обет за мълчание или са кандидати за Оскар? И дали мотото в работата им не са думите на Джак Крофърд към Кларис Старлинг от култовия филм, носител на 5 от престижните награди: Не му казвай нищо лично. Никак не ти трябва Ханибал Лектър да се вмъкне в съзнанието ти.

One thought on “ОДМВР София – мълчанието на агнетата

  1. в края на миналата седмица е обрана пощата на село Марица а полицията нищо не казва.Крадците са влезли с взлом през нощта срещу петък и са откраднали цялата огнеупорна 200 кг каса в която е имало пари за пенсии,винетки,лотарийни билети за хиляди левове

Comments are closed.