СамокоВест

Огнян Минчев: Свободата на Украйна е предпоставка за оцеляването на България

Споделете ни в

ognyan minchevВ Москва отново се е състояла многохилядна демонстрация в защита суверенитета на Украйна. В България много хора пишат във Фейсбук, появяват се много статии и анализи – повечето препечатани от чужди източници – за Украйна, но организиран граждански протест няма. Върху тази пасивност на българите акцентира в свой пост във Фейсбук политологът Огнян Минчев. Той е категоричен, че червено-кафявата пета колона на Кремъл в София се стресна от срутването на режима в Киев, но през последните дни отново „навири гребена“ -оживи се от наглата руска агресия в Крим.

На българите, които считат България – а не Русия – за своя родина и майка трябва да е ясно, че свободата на Украйна е ОСНОВНАТА предпоставка за оцеляването на България извън руски имперски контрол. Ние трябва да защитим Украйна. Българските политици, които не са на кремълска ясла трябва да бъдат много по-активни в европейските институции за защита на Украйна от агресията на Кремъл. Българското гражданство трябва да проведе поредица демонстрации пред посолството на РФ за да изрази възмущението си от агресията срещу Украйна. Днес Украйна има нужда от всеки глас в нейна защита. Утре подобна нужда можем да имаме ние, предупреждава политологът.

                                                                                                                 Източник: faktor.bg

One thought on “Огнян Минчев: Свободата на Украйна е предпоставка за оцеляването на България

  1. Аз съм българин. 100% съм зависим от цената на газа който 100% е руски, от цената на тока и ядреното гориво което 100% е руско, от цената на бензина и на дизела който също 100% е руски. Единствената „ясла“ която не е руска е въздуха. Вместо да сме гласовити, трябваше да сме умни когато трябваше. Сега ни остава единствено и само, да сме зависими. Лично аз си нямам ясла, имам си празен хлдилник. Българин да се наричам, първа радост е за мене.

Comments are closed.