СамокоВест

Община Самоков се сдоби с още един зам.кмет

Споделете ни в

Тази сутрин кметът Владимир Георгиев представи на медиите новия заместник-кмет на Общината. Той запозна журналистите с Люба Кленова, която ще отговаря за туризма.

Как точно е станало назначението, след като, съгласно решението на Общински съвет-Самоков, по структура заместниците на първия ни администратор са двама? Види се, отговорът на този въпрос предстои. По всяка вероятност действията на кмета ще бъдат санкционирани, считай узаконени, на предстоящото заседание на общинарите. Този маниер на кмета става все по-натраплива и опасна практика. Но, като се знаят многобройните закононарушения на Георгиев с много по-тежки щети за общината, това са си бели кахъри.

Иначе, новоназначеният зам.кмет е дъщеря на управителя на дърводобивна фирма “Клен лес” Евгени Кленов. До скоро Люба Кленова се изявяваше като шеф на маркетинга в „Бороспорт”.

Завършила е висше образование със степен бакалавър по Международен туризъм, и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС. Говори английски, немски и испански език. От позицията си в Общинска администрация, Кленова ще осигурява връзката с хотелиерите и ресторантьорите, ще отговаря за Туристическия информационен център, за участието в изложения в страната и чужбина, за работата на хотел „Арена“, за връзката с федерациите.