СамокоВест

Общината започна ремонт на поликлиниката

Споделете ни в
МБАЛ Самоков

Преди около месец с решение на Общинския съвет стопанисването и управлението на бившата поликлиника се пое от общинската администрация. До тогава с имота се разпореждаше ръководството на МБАЛ. Предложението за промяна бе внесено от общинския съветник от сдружение „Самоковци за Самоков” д-р Димитър Панев. Дейността е възложена на новия главен експерт “Хуманитарни дейности и общинска собственост” инж. Иван Върбев. “Хуманитарни дейности и общинска собственост” в Общината инж. Иван Върбев.

Вече започна и ремонта на сградата. Ремонтират се общите тоалетни на третия етаж. Но една от най-важните ремонтни задачи за тази година е ремонтът на покрива. Независимо от направения преди 5 години ремонт продължават многобройните течове, поради което състоянието на кабинетите на третия етаж е особено лошо. Това бе едно от основанията д-р Панев да иска промяната в начина на стопанисване на поликлиниката, както и да настоява общината да направи проверка на качеството на предишните ремонти и изразходваните средства. Предстои да бъдат подменени износените и неугледни пейки в общите помещения на поликлиниката. Ще бъдат поставени и нови указателни табели.

Специалисти от общинска администрация и ползватели на помещенията в поликлиниката вече са направили оглед на състоянието им и са уточнили най-неотложните ремонти. Предстои да се направи график на отделните ремонтни работи и план-сметка на необходимите средства.