СамокоВест

Общинарите решиха: 50 000 лв. за ремонт на кметския кабинет и още близо 50 000 за ремонт на басейна в хотела

Споделете ни в

Общинският съвет гласува промени в бюджета за 2016 година и в списъка за капитални разходи. Съгласно последните решения от общинската хазна ще бъдат похарчени 50 000 лева за ремонт на кабинета на кмета Георгиев.

Други 45 000 лева от джоба на самоковския данъкоплатец ще отидат за ремонт на басейна в Общинския хотел. В процеса на разискванията стана ясно, че ремонтът ще бъде за наша сметка, тъй като Общинска администрация, при възлагане на строителството, е договорила минималния гаранционен срок на съоръжението – 5 години. По въпроса взеха отношение д-р Панев и инж. Петър Георгиев от „Самоковци за Самоков“, и Васил Зашкев – Реформаторски блок. В позициите си избраниците ни посочиха, че при строителство на частна сграда гаранционният срок е поне 10 години, а при изграждане на такова скъпо струващо и отговорно съоръжение е договорен минималния срок. Кметът Георгиев посочи в своя защита, че договорът не е сключван по време на неговото управление. При това, съгласно акта за въвеждане в експлоатация, басейнът работи от 2009 година, т.е. гаранцията е изтекла още през 2014 г. В действителност съоръжението е в експлоатация едва от 4-5 години. От изявлението на кмета стана ясно също така, че състоянието на басейна е трагично. Налага се цялостна промяна на дънното покритие. Счупените плочки са довели до наранявания на няколко деца, използвали басейна. Съветник Георгиев препоръча при възлагане на ремонта да се договори максималния гаранционен срок, за да не се налага след година-две да се гласуват нови десетки хиляди от бюджета.

И нека никой не се учудва защо ремонта на кметските покои ще струва толкова, колкото да се построи нов кабинет и спомагателни помещения. Така се харчат чужди пари.

Или, както се казва – Това е положението, Миче!

One thought on “Общинарите решиха: 50 000 лв. за ремонт на кметския кабинет и още близо 50 000 за ремонт на басейна в хотела

  1. 50 000лв.за ремонт на един кабинет! Не повярвах на очите си, и помислих, че е печатна грешка. Та толкова не струва ремонта и на президентският кабинет! Толкова ли сме прокопсали за да правим такива разходи? Дано Общинският съвет следи по осторожно фирмите, които ще правят ремонта, изразходваните материали, и да не се доверяват само на издадените фактури,защото те са способни на всякакви далавери. Съжалявам, че съм толкова мнителен, което утежнява ежедневието ми, но как да съм спокоен и удовлетворен след излишният „фараонски“ разкош на градинката пред старите хали,плочки не знам откъде,всякаква шарения,лампи(наистина красиви), но прекомерно много и кой знае колко струващи, и цена на обекта надхвърлила много първоначално обявената. Какво да кажем за недоразумението „сух фонтан“ глътнало над 150 000лв? Преди няколко месеца бях при кмета в Драгушиново. Кабинет с увиснали стари лампи, стари шкафове от 30-40 г.,мебелировка от 80-те год. на миналият век. Но най се възмутих на центъра с разбитите улици наоколо! Тия хора заслужават не по малко от „уялите“ се самоковски управници! Питам се дали важи още репликата на кмета от предишният мандат -„цепим стотинката на две“!?

Comments are closed.