СамокоВест

Общинарите решиха: Гората в местността „Варнико” да се изсече до корен

Споделете ни в

На последното си заседание избраниците ни решиха сечта в местността „Варнико” от „изборна” да стане „санитарна”. Благовидният термин „санитарна”, в който прозира едва ли не хуманно отношение към гората, означава тотална сеч. Под топор и трион ще падне и последното дърво в района. Общинският съветник от Сдружение „Самоковци за Самоков” Петър Георгиев попита какво налага тази промяна и разработен ли е насрещен план за залесяване. Според отговора на управителя на Общинско лесничейство-Самоков Евгени Димитров, гората в местността съхне защото има дървояди. В процеса на вземане на решението стана ясно, че общинските съветници Васил Стоянов-Васкос от „Евророма” и Валентин Милушев от ПП ГЕРБ няма да гласуват, поради конфликт на интереси. Както е известно Васкос се занимава с дърводобив и дървопреработка. Неизвестно обаче какъв интерес могат да имат местният бизнесмен от ромски произход и герберът Милушев – два мандата общински съветник, към дървесина съсипана от дървояди. Даже и на най-големия наивник и лаик от едно такова обяснение, каквото даде първият ни лесничей, му замирисва на гнило. Само че, не в Дания, а в самоковската управа. Дали решението на общинския съвет в крайна сметка не цели да облагодетелства именно някои от избраниците ни, които по клетва би трябвало да поставят обществените интереси над личните. Но у нас безбожници са и цигани и българи, та на клетви не може да се вярва. Както може да се очаква вторият въпрос на Петър Георгиев – Общинско лесничейство има ли програми и ресурси за последващо залесяване, не получи отговор. Но даже и да има, и местността „Варнико” отново да бъде залесена, това ще стане изцяло за сметка на предприятието, сиреч на общинския бюджет. Докато тлъстите печалби от многократно по-ниските цени на дървесината ще отидат в собствените сметки на властимащите.

2 thoughts on “Общинарите решиха: Гората в местността „Варнико” да се изсече до корен

  1. Uvajaemi draskacho pointeresuvai se pone malko i razberi kakvo e sanitarna sech.Prosto e, no ti iskash da opluesh niakoi po porachka i se znae na koi se navejdash.Kogato edna rana e infektirana se pochistva do zdravo a ne se ubiva CHOVEKA!!!

  2. Сеч докато не изчесне последното дърво!! Така действат от малцинствата.После почваме да си берем тухли и жилезу.И да ревем за пари.И права.

Comments are closed.