СамокоВест

Общинарите определиха спортист, треньор и отбор на 2015 година

Споделете ни в

Evgeni-GenchevОбщинските съветници определиха носителите на титлите „Спортист на годината”, „Треньор на годината” и „Отбор на годината”. Единодушно избраниците ни отличиха европейския шампион по борба класически стил за кадети Евгени Генчев и Петър Гьошарков – вице-европейски шампион по сноуборд. Младият национал, една от надеждите на родния сноуборд, е на 18 години и е състезател на “Бороборд”.
Титлата „Спортист на годината” е придружена и с парична награда. По 500 лева ще получи всеки един от спортните надежди на Самоков.
За „Треньор на годината” съветниците избраха наставникът на Евгени Генчев – Юлиян Алдимиров и ръководителите на Клуб по спортна аеробика „Самоков” – 4-ри кратният световен шампион Калоян Калоянов и световната медалистка и балканска шампионка Диана Борисова.
Отличените отбори също са два. Мъжкият баскетболен отбор „Рилски спортист” и тройката в аеробиката Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и Ангел Казаков.
Отборите получават също получават парична премия в размер на 2000 лева общо – по 1 000 лева всеки един. Това предизвика остра реакция от страна на президента на баскетболния тим и общински съветник от „Самоковци за Самоков” Петър Георгиев. Той коментира, че разликата в паричната премия на индивидуален състезател и на отбор е несправедливо определена, тъй като участниците в отбора може да надхвърлят 10 души. „Давам още 1000 лв. на спортен клуб, за да отсрамя кмета”, заяви съветник Георгиев.