СамокоВест

Обсъдиха зимната подготовка в Софийска област на работна среща

Споделете ни в

putishtazimaВ Областна администрация се проведе работна среща, посветена на зимната подготовка в Софийска област. Присъстваха кметове и представители на общинските администрации от всички общини в Софийска област. От страна на териториалните държавни структури присъстваха инж. Михаил Рашков – директор на Областно пътно управление, Главен инспектор Мариета Иванова – Директор на ОДМВР – София, , управителят на дружество „ВиК“ ЕООД – София Цанко Маринов, д-р Юри Торнев – директор на Център за спешна медицинска помощ на Софийска област, д-р Александър Златанов – директор на Регионална здравна инспекция на Софийска област, представители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” и др. Регионалния директор на ЧЕЗ – инж. Величко Атанасов също все участие в дискусията.
Обсъдена беше готовността на общините за поддръжка на инфраструктурата, снабдяването и услугите в зимния сезон, както и състоянието на техниката, материалната база и наличието на необходимите материали(пясък,сол,химикали) във всички населени места.Специално внимание беше обърнато на координацията между отделните институции при критични ситуации.
Дискутирано беше набирането, съгласуването и предаването на актуална информация за пътните и метеорологични условия, както и постоянното наблюдение на микроязовирите и критичните участъци от реките при снеготопене и обилни валежи. Транспортирането и настаняването на граждани при аварии, както и осигуряването им с храна и медикаменти също беше обсъдено от участниците в срещата.