СамокоВест

Обсъдиха готовността на Боровец за зимния сезон

Споделете ни в

borovecПо инициатива на Областния управител на Софийска област, в хотел „Самоков”, в планинския курорт Боровец се проведе работна среща, посветена на подготовката на курорта за зимния туристически сезон. Домакин на срещата беше община Самоков. Присъстваха кметът на Самоков – Владимир Георгиев, Заместник-областният управител на Софийска област – Красимир Кунчев, инж. Михаил Рашков – Директор на Областно пътно управление, Главен инспектор Мариета Иванова – Директор на ОДМВР – София, Управителят на дружество „ВиК“ ЕООД – София – Цанко Маринов, д-р Пламен Китанов – представител на Център за спешна медицинска помощ на Софийска област, д-р Галин Каменов – Главен секретар на Регионална здравна инспекция на Софийска област, представители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” и др. Регионалния директор на ЧЕЗ – инж. Величко Атанасов също все участие в дискусията. Присъстваха и представители на хотелиерите и търговските обекти, работещи в района на курорта.
Обсъдени бяха проблемите, свързани със сигурността и обществения ред, снегопочистването, опесъчаването и цялостната зимната поддръжка на инфраструктурата на територията на курорта Боровец.
На срещата бе отбелязано, че има добра комуникация и синхрон между институциите, което е гаранция за осигуряване на нормално протичане на зимния сезона. Направено бе предложение от страна на хотелиерите такава среща да се провежда и в началото на летния сезон, защото Боровец е курорт с целогодишна заетост.