СамокоВест

Областният управител на Софийска област с поредно писмо до президента – Преименувайте връх Мусала!

Споделете ни в

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров е изпратил поредно писмо до президента Румен Радев с молба връх „Мусала“ да бъде преименуван на връх „Свети Иван Рилски“.

„Изминаха повече от тридесет дни от предложението ми към Вас за преименуването на връх „Мусала” на връх „Св.Иван Рилски“. До момента не изразихте мнение по този въпрос. Разбира се, нямам никакво право да Ви упреквам или критикувам, предвид множеството ангажименти като Президент на Република България.

Все пак, въпреки всички обстоятелства изпитвам безусловна вяра към Вас, че ще вземете решение за прекръстване на връх „Мусала” на името на най-великият български светец, духовник, отшелник, небесен закрилник и покровител на българския народ, патрон на българските будители, основател на най-големия ставропигиален манастир в България – приживе наричан земен ангел и небесен жител – Свети Иван Рилски. Тук няма място за политически дивиденти, за егоизъм, гордост, доказване или слава. Бог и Православната вяра са единственият и водещ мотив!, се казва в писмото.

Областният управител посочва : „…за пореден път си позволявам смирено да отправя своята молба към Вас г-н Президент, за преименуване на турско-арабското име на най-високия връх на Балканския полуостров, който е населяван от приблизително 55 милиона души, в огромното си множество- Православни християни.“

С надеждата, че Президентът ще оправдае доверието и високата му оценка, Илиан Тодоров завършва писмото си с цитат от Херодот: „Истински мъжественият човек трябва да бъде дори плах, когато се взема решениe и трябва да претегля всички случайности, но при изпълнението вече трябва да е смел”.

4 thoughts on “Областният управител на Софийска област с поредно писмо до президента – Преименувайте връх Мусала!

  1. Ей, руски педали, това Ваша работа ли е, бе! Мус-Аллах-наравно с бога, не е ли така и не е ли най-доброто?Защо американците не преименуваха индианските наименования на реки, планини и т.н.?Или понеже не можете да направите нищо в интерес на обществото и държавата и вие като комунистите-те Бузлуджа, вие Мусала, мамка ви мошеническа? Важно е да има скандали, да се шуми около вас.Или ще се дрогирате с руския агент фотографа-шефа ти Сидеров, на който единственото образование е фотографския ПУЦ във Враца и ще биете студенти или ще пускате смрадлив дим!

  2. Какво преименуване на върхове на имена на свещеници,светии и пр.Остави религията да се занмава с нейните неща.Географията и топонимията нямат нищо общо с религията..

  3. Мусалата….после!!!
    Сега на дневен ред е ул граф лъжко паша(граф Игнатиев), патриаршеската църква св Ал Невски ……дписъка е дъъъъъълъг!?

Comments are closed.