СамокоВест

Обвиниха фармацевтичния бос Веселин Марешки в рекет

Споделете ни в

veselin mareshkiПрокуратурата обвини варненския бизнесмен Веселин Марешки в рекет. Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем за това, че в периода 3.10.2014 – 16.10.2014 г. в гр. Варна, в съучастие като извършител, е принудил другиго да заплаща ежемесечно 10 000 лв., като го е заплашил с увреждане на имущество и с други противозаконни действия. От деянието са причинени щети в размер на 5 602.92 лв.
Съставомерността е по доста сериозния чл. 213а, ал. 3, т. 2 от НК – за изнудване, причинило значителни имуществени вреди, който предвижда от 5 до 15 г. затвор, глоба и конфискация на половината имущество.
Марешки има и второ обвинение за това, че на 15.10.2014 г. в гр. Варна е набил общинския съветник Костадин Костадинов.
С прокурорско постановление мярката за неотклонение на Марешки е изменена от „подписка“ в парична гаранция в размер на 100 000 лв.
Аптечният бос беше арестуван на 15 октомври с обвинение, че е ударил в лицето общинския съветник от Варна Костадин Костадинов. Повод за спречкването е имотен спор за пицария, към част от която Марешки има претенции. Собственикът на заведението твърди, че няколко дни Марешки го тормози и че чрез фалшиво пълномощно е спрял тока в заведението. А общинският съветник Костадин Костадинов попаднал в скандала, тъй като е близък на собственика на пицарията.
Фармацевтичният бос има аптека и в Самоков.