СамокоВест

Обвиниха Бат’ Сали в хулиганство

Споделете ни в

Александър Методев – Бат’ Сали, престоя 2,5 часа в столичното следствие. На ДПС-депутатът бе повдигнато обвинение за хулиганство и отказ да се подчини на полицай.

Минути преди 10 ч. Методиев влезе в сградата на следствието във видимо добро настроение. Не такова бе разположението на духа му при излизане. Бат’ Сали не пожела да коментира повдигнатите му обвинения пред представители на медиите. Самоковският законотворец от ромски произход си тръгна с адвоката с в пълно мълчание.

Спрямо обвиняемия Александър Методиев е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Разследването по случая продължава.

Както СамокоВест писа, на 1 май 2016 година в Костенец той предприел забранено изпреварване, а на подадения сигнал от полицаите да спре само помахал с ръка и продължил по пътя си. Десет минути по-късно същият патрул спрял за проверка микробус, в който пътували седем души. Оказало се, че в микробуса пътува ромският футболен отбор на Самоков.
При проверката на документите на момчетата униформените установили, че едно от тях не носи такива. Полицаите поискали да съставят акт на нарушителя, но в отговор чули заплахи, че ще “дойде шефът” и “ще видят какво ще стане с тях”.
Междувременно някой от возещите се в микробуса се обадил на Александър Методиев, който тръгнал към мястото на проверката, като междувременно се свързал с началника на полицията в Костенец, за да му потърси сметка за действията на полицаите. Получил отговор, че полицейските служители си вършат работата, и бил помолен да не създава проблеми.
При пристигането си на мястото на проверката депутатът започнал да търси сметка на полицаите защо пишат актове на “неговите хора”. Служителите на реда му обяснили, че са установили извършено нарушение.
Бат’ Сали посъветвал нарушителя да не подписва акта и той го послушал. Последствие Методиев извадил картата на народен представител, като се държал грубо и цинично, и поискал отчет за цялостната дейност на полицаите по време на дежурството им. Полицейските служители обяснили, че има съответен ред за изискване на такава справка. В отговор ДПС-депутатът ги заплашил, че ще ги уволни и “след три дни ще се видят вече цивилни”. Бат’ Сали отново се обадил на началника на районното управление в Костенец и пак бил помолен да не нарушава обществения ред.

Според мотивите на прокуратурата с действията си на 1 май Александър Методиев е нарушил два члена от Наказателния кодекс. А именно – възпрепятстване на орган на властта да си изпълни задълженията, за което се предвижда лишаване от свобода до 1 г. или глоба от 100 до 300 лева и хулиганство, наказвано с до 2 г. затвор или пробация.