СамокоВест

Няма лъжа, няма измама – делото срещу Бат’ Сали започна

Споделете ни в

Александър Методиев – Бат’ Сали отговаря пред Софийски градски съд за хулиганство и противозаконно възпиране на орган на властта да изпълни задължението си. Защитата на Бат’ Сали отново поиска връщане на делото в прокуратурата заради процесуални пречки. Аргументът беше, че Методиев не разбирал обстоятелствата, в които го обвиняват, и не могъл да си осигури своевременна защита. Съдът отхвърли това искане и започна разпитът на полицейските служители от Костенец.

До процеса срещу депутата от ДПС се стигна след серия инциденти с негово участие. На 1 май тази година Методиев профучал пред патрулна кола в Костенец, правейки тройно изпреварване. Полицаите му дали знак да спре, но той само им помахал с ръка и продължил по пътя си.
Малко по-късно униформените и Бат’ Сали отново се срещнали. Депутатът бил повикан на помощ от свои събратя роми, един от които бил спипан от полицаите без документи за самоличност. Когато се опитали да съставят акт на нередовния пътник служителите на полицията отнесли поредица от закани, включително и че ще се простят със службите си.

„Каза, че ще ни уволни. Излезе, размаха картата си и каза, че е депутат. Каза ми да не пиша акт на лицето и започна да се кара“, разказа полицаят Валентин Георгиев по време на процеса.
Методиев разпоредил на спътниците си да снимат полицаите с телефоните си. Депутатът поискал да види всички актове и фишове, съставени по време на дежурството на патрула с мотива, че е депутат и му се дължи отчет.
По време на заседанието стана ясно, че след спречкването си с полицейския патрул, Александър Методиев пратил съобщение на шефа районното в Костенец Васил Попов и поискал среща:
„Васко, чух се с г-н Костов да се видим и да му покажа снимковия материал на служителите. По моите констатации той иска тяхното уволнение и това на ръководството им. Не разбирам, защо не ми вдигаш. Искам с теб да се оправя. За другите не ме е грижа“ – написал Бат’ Сали на шефа на РПУ в Костенец.
Пред съда Попов обясни, че няма представа кой е Костов. А на въпрос на държавното обвинение, как се казвал главният секретар на МВР по онова време, отговори, че не си спомня. На 1 май 2016 г., когато стана инцидентът, главен секретар на МВР беше Георги Костов. Такъв е и досега.

Бат’ Сали не се призна за виновен в хулиганство. „Не се признавам за виновен“, заяви Методиев в съдебната зала и реши на този етап да не дава обяснение.

One thought on “Няма лъжа, няма измама – делото срещу Бат’ Сали започна

  1. Eдин съмнителен, компрометиран човек се притекъл на помощ на други подобни. Приказката „кажи ми кои са приятелите ти,за да ти кажа и ти какъв си“ е много вярна.Това,че някой е бил без документ за самоличност, не е кой знае какво нарушение. И аз понякога забравям да взема личната си карта, но когато съм с колата поне шофьорската ми книжка е винаги с мен. Но наглото държане на „депутатина“ ни и неговите авери, заслужават наказание! Браво на полицейските служители, че не са се поддали на „авторитета“ на бат Сали!

Comments are closed.