СамокоВест

Нов управител ще поеме Болницата след конкурс

Споделете ни в

МБАЛ Самоков
МБАЛ Самоков

Общинският съвет със свое решение обяви конкурс за възлагане управлението на „МБАЛ- Самоков”ЕООД. Право да кандидатстват имат не само лекари и стоматолози с квалификация по здравен мениджмънт, но и специалисти по икономика и управление с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването. Изискуемата образователна степен е магистър. Конкурсът ще се проведе на три етапа. На първия ще се установява съответствието на представените документи с обявените изисквания. На втория кандидатите трябва да представят програма за развитието и дейността на болницата. Третият етап включва събеседване.

Съветниците определиха и състава на комисията, която да определи най-достойния кандидат. Председателството й бе възложено на заместник кмета Радослав Стойчев. За секретар бе избрана Ангелина Вангелова-юрист към общинска администрация. От страна на общинския съвет ще участват Светла Атанасова – председател на постоянната комисия по „Европейски проекти, стопански дейности, туристическа политика” и д-р Ивелина Трендафилова.

Д-р Стойчо Гълъбов не участва в гласуването, за да не изпадне в конфликт на интереси ако реши да се кандидатира за длъжността, както обяви самият той на заседанието на общинския съвет.