СамокоВест

Нов контролен горски пункт ще бъде открит на територията на Самоков

Споделете ни в

15 временни контролни горски пункта предстои да бъдат открити скоро на територията на Югозападното държавно предприятие. Създаването им е допълнителна мярка срещу незаконния превоз на дървесина и стъпка към постигане на по-висока ефективност при опазване на горите, съобщават от ЮЗДП.

Пет от пунктовете са в Благоевградска област – в районите на държавните горски стопанства в Гърмен, Якоруда, Петрич, Гоце Делчев и Разлог. В областите Кюстендил и Софийска се предвижда да бъдат разкрити по четири контролни поста – в Дупница, Радомир, Кюстендил, Брезник, Самоков, Елин Пелин, Ихтиман и Етрополе. Останалите два ще бъдат позиционирани в териториалните поделения в Белово и Тетевен.

На временните горски пунктове ще се извършват дежурства по утвърдени графици. Служителите ще следят за законния произход на транспортираната дървесина, дивечови и други недървесни горски продукти, като ползват автомобили със специален режим на движение. Местата, определени за контролни горски постове, ще бъдат обозначени с табела.