СамокоВест

Нови скандални разкрития около ДПС двойката Емил Иванов – Александър Методиев Сали

Споделете ни в

Новоназначеният управител на Софиска област Емил Иванов и влизащият на негово място в парламента Александър Методиев-Сали са като скачени съдове. Двамата водят листата на ДПС за 26 многомандатен избирателен район.

Емил Иванов е народен представител в 41 и 42 Народно събрание все от квотата на Ахмеддогановата партия, а преди това, от 2005 до 2009 година, пак е губернатор на Софийска област. При последните парламентарни избори Иванов влезе в Българския Парламент с гласовете на избирателите от Турция. Както СамокоВест огласи в няколко свои публикации, в този период името на новия-стар областен управител се свързваше с доста скандални сделки и прояви. Днес в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия излязоха и други разкрития около персоната му. Във връзка с исканата оставка на правителството на БСП-ДПС, политологът Антон Тодоров каза: „Правителството не успя в постигането на позитивни публични цели. Всяко едно от спорните назначения на кабинета „Орешарски“ до момента е основание за оставка. Същото ще стане и с назначенията във втория ешелон на властта”. Като пример за това свое твърдение Тодоров посочи назначения в края на миналата седмица областен управител на София-област Емил Иванов. Политологът посочи, че Иванов е бивш застраховател на ВИС-2 в Своге, което само по себе си поражда много въпроси относно миналото на ДПС активиста, а по-късно е станал и кмет на града. „Такива назначения ще доведат до това пътят на това правителство да е като стълбичка в кокошарник – къс и осран”, заключи Тодоров.

Малко преди това, в сутрешния блок на Нова, отново лъсна и името на самоковеца от ромски произход Александър Методиев – Сали, който влиза в парламента на мястото на Емил Иванов. Този път Салито беше посочен като истинския тартор на незаконното Енерго в града. Експертът по ромските въпроси Христо Николов каза, че в циганската махала на Самоков има изградена престъпна олигархична група, която според него е свързана с общинския съветник и бъдещ народен представител Александър Методиев, което е публична тайна.

На 07.07.2013 г. и на 14.07.2013 г. предаването „Разследване” излъчи два репортажа за кражбите на ток в ромската махала на града. В ефир Ярослав Мишев, един от участниците в репортажите, открито заяви, че първоначално шефовете на Електроразпределение Самоков са му предложили той да поеме криминалното Енерго. След като той е отказал, с незаконната дейност се е заел Александър Методиев-Сали. Според Ярослав Мишев Сали си е назначил Трайчо Василев-Пиже и Ангел Радков – Али, за които се знае, че събират парите от ромите. Подчертано бе, че Пиже и Али не само „работят” за Александър Методиев, но са и негови политически поддръжници. Камерата показа как над видимо доста заможните им къщи демонстративно се вее знамето на ДПС. Във втория репортаж авторът на предаването и разследващ журналист Марин Николов пита: Кой покровителства незаконния ток? Кой стои зад тези, които събират парите? Има ли политически натиск? Има ли политически чадър? Има ли корупция? Интересно какъв ли може да е отговорът на тези въпроси, като се има предвид, че само след два дни Александър Методиев-Сали ще стане пълноправен народен представител от квотата на ДПС и ще се сдобие с депутатски имунитет. Според запознати месеци преди изборите токът на ромите спира. Сделката е – пускаме ви тока, но срещу гаранции, че всичките ви хора ще гласуват за нас. В репортажите на „разследване” беше изтъкнато, че проблемите с крадения ток са много преди Сали да се преориентира към партията на Ахмед Доган. Но да не забравяме, че Александър Методиев изначално е под протекцията на политическата мафия. Нещо повече – той е нейно зловредно творение. При миналите парламентарни избори Методиев беше кандидат от листата на БСП и не влезе в Народното събрание само за една бройка. А БСП и ДПС винаги са били едно и също – и при тройната коалиция и сега!

След разкритията на предаването „Разследване” по Нова телевизия Районна прокуратура Самоков се самосезира и започна разследване по случая. Прокуратурата проверява и устен сигнал, според който Александър Методиев и шефът на Електроразпределителния район Ивайло Добруджански имат договорка за наем на два трафопоста, които да захранват 400 домакинства в махалата срещу 20 лв. на месец, което възлиза на осем хиляди лева месечно. Екипът ни обаче не е оптимист, че истината ще излезе наяве и виновниците ще понесат дължимата отговорност за деянията си.   

Случващото се в последните дни не само показва, че има политически чадър над кражбите на ток в циганската махала на Самоков, но и че покровителството е от най-високо държавно ниво. С назначението на Емил Иванов за областен управител на Софийска област и последващата от това легализация на Александър Методиев-Сали като народен представител, премиерът Орешарски директно бетонира действителния  бос на самоковското криминално Енерго като „недосегаем”. Каквото и да разследва от тук насетне районната прокуратура, ако въобще се стигне до санкция, то по всяка вероятност ще го отнесе някоя и друга дребна риба. Едно обаче е сигурно – всички ние ще продължаваме да плащаме циганския ток от джоба си, за да могат политиците ни да си гарантират министерските, депутатските и останалите властови постове в страната. Защото в България се краде не само ток – отдавна мафията обсеби, заграби и отмъкна цялата държава! 

One thought on “Нови скандални разкрития около ДПС двойката Емил Иванов – Александър Методиев Сали

  1. Макар,че в интервюто в неделя при Карбовски Сали се представи пред зрителите на ТВ-7 като „тартор“ без опетнено име,ние гражданите на Самоков го познаваме много добре и знаем, че е долнопробен цигански измамник домогнал се до местната власт благодарение на бившия кмет Ангел Николов,който го използваше за своите предизборни цели. Така и Сали успя да вкара себе си и още няколко циганина с криминално минало вьв властта. Те всички се облажиха от това нещо и станаха местни олигарси. С помоща на Цветелин Кьнчев, който беше амнистиран от вицепрезидента Ангел Марин, и отьрва 10-годишна присьда,допринесоха за незаконното заселване на над 8000 (осем хиляди)цигани от цялата страна!Даже известният с печалната си слава цар Киро (от Катуница)беше потьрсил временно убежище в града ни! Ето на такива сьмнителни типове се „радваме“ благодарение на близкото им приятелство с такива,като бат Сали! Сьщите тези новодощли и заселили се в града ни цигани(вьпреки нежеланието на местните хора и на местната циганска общност),демонстрират нагло превьзходстото си като численост и много често като материално благополучие,вьпреки,че повечето от тях разчитат на безплатната „софра“в нашият град. За никого не е тайна,че повечето от тях имат доходи от престьпен бизнес,но са намерили благоприятна почва за сьществуване в самоковският „оазис“. Дали не е кьсно да овладеем тази разрастваща се „пандемия“? Крайно време е институцията на г-н Цацаров,която единствено е работеща да приложи законите и да опази бьлгарският етнос,да се почувстваме като граждани на една нормална дьржава!

Comments are closed.