СамокоВест

Нови гаражи никнат зад бившата Регистрационна техника

Споделете ни в

GarajПустеещият терен зад бившия завод за регистрационна техника ще бъде използван за парцели за гаражни клетки. Община Самоков е предприела действия за изготвяне на подробен устройствен план и частично изменение на плана за регулация. С новия план се предвижда оформянето на над 30 нови терена за гаражни клетки.
Макар и по системата „след дъжд – качулка”, кметската управа е насрочила за 9 март обществено обсъждане за промяна на предназначението на терена зона „Г“ на кв. Самоково. Общественото обсъждане е част от процедурите за изработване на плана. След приемането му от ОбС ще стартират процедурите по вкарване на имотите в програмата за разпореждане с общинска собственост и продажбата им.
СамокоВест многократно е публикувал становища, общинските терени за гаражни клетки да се отдават под наем, а не да се продават. Разпарцальосването на десетките общински терени, които бяха продадени за поставянето и изграждането на гаражни клетки, прави бъдещото им преотреждане абсолютно невъзможно. Доброто управление изисква местните управници да могат да мислят и да действат в перспектива. Безспорната необходимост от гаражи към настоящия момент след време ще отпадне. Междувременно, обаче, избраниците ни разпродадоха стотици парцелчета общински земи с размери от по10-20 квадратни метра. Това прави отреждането на терените в бъдеще за други цели – мисия невъзможна, тъй като ще изисква десетки и стотици дребни собственици да изразят съгласие и да продадат парцелите си.
Но в крайна сметка, каквито управници си избираме, такава попара ще сърбаме.