СамокоВест

Николай Фенерски: Военна хунта, камионетка и безименен трап

Споделете ни в

nikolay fenerskiСган. Политическа. Не се засрами и не показва, че има нещо човешко у неги. Не се погнусява от себе си. Сганта си е сган, варвари, еничери, башибозук, нечовеци. Те прекрачиха всички граници и повече немат место пред погледите ни. Да се скрият, покрият, изгният в нищожеството си. Това са неграмотни, некултурни, невъзпитани и недоправени хорица. Бедни душички. Само един поглед към Гея, Бея и Злодея е достатъчен, за да установите техната несъщественост, техния фалш. Тъпи са и ограничени умствено също колкото Боко и Цеко, тъпи са колкото Веско Маринов, колкото Телевизор Дудуков, вдлъбнале са се от тъпотия. Когато такива хора прекалят с наглостта си, се стига до коментари като заглавието на тоя текст. Из нета хората си ги пишат тия мнения с никове, скрити зад клавиатурите си. Язе па заставам туке с името си и задавам въпрос: Дали са прави българите да искат кръвта и живота на злодеите? Тва вече е желание за отмъщение, а не обикновен протест. Отмъщението е за всички погубени години и животи – мъката и болката са се натрупали до критична маса, не можем да искаме изтънченост, когато некой се е гаврил с теб толкова дълго. Цивилизоваността ще се изчерпи, с лошите требва да се постъпи справедливо. И дори да не им се отмъсти зъб за зъб, поне да бъдат озаптени, връзани, изгонени. Долно метиляво и смрадливо племе. Има един мозъчен тръст. Той възкачва и той отстранява. Той режисира Миков, Манолова, Сидеров, Станишев, Местан, Бареков, Борисов и Цветанов в евтиния водевил (лека и кратка комедия). Имената на режисьорите са ни неизвестни. Те се разхождат по нервите ни чрез своите медийни и политически маши. Машите ще дадат фира в предстоящите събития, а режисьорите отново ще останат сухи и недосегаеми. Така е било винаги, така ще бъде и сега. Но никой не може да ни спре да искаме да станем нормална страна, доколкото в днешния свет са останале нормални страни. В момента сме обикновена територия, разбридана, разградена, без основните признаци на държавност – образование, здравеопазване, държавни граници. Четем тука Волгин и останалите, дето разсъждават по темата за държавността. Хубави диалози и спорчета, само дето спорят за несъществуващ обект – държавата. И си остават преливания от пусто в празно. Философите, икономистите, учените глави колкото и да се напъват да сътворят некоя добра идея за организация на съвместното ни съществуване, нищо от техната мъдрост не достига до мозъчния тръст на злодеите.

Гнусарят Волен е плод на една неволна полюция. Тоя бездарник пишеше идиотски книги, после се раздели и със СКАТ, и с жена си, защото никой не можа да го изтърпи, защото е човек без тежест, без дълбочина на мисълта и чувствата. Колко показателно е, че неговата платена гвардия омирисва на амоняк всеки ден стените на операта – лидерът им пика върху целата държава, те върху некаква си опера да се не изпикат! И ако операта олицетворява изкуството и културата, дотам ги докарваме работите варварите да уринират тържествуващо върху достиженията на човешкия гений. Интересно ми е тия тупане дали са прочеле некога по една сериозна книга и гледали ли са театрална постановка? Имам приятели, гласували за Болен. Те са най-излъганите в момента. И ми го казват. „Атака“ е политически труп, но още не го осъзнават ония. Или може би вече не им дреме, нали са се нагушили. Целата сегашна мизерия можеше да се избегне, ако не беха подкрепили гадовете. Ама всеко зло за добро. Поне се разкриха истинските им продажни лица. На думи белокосото недоразумение е патриот – „душа дава за вяра, за свобода, но не свойта душа, братя, а душата на…“ Смартфоните имат едно копченце – ресет до фабрични настройки. Така требва да ресетнеме и ние системата до фабричните настройки, ама чак до ония отпреди 1944. Щото тогава боклуците променят целия хардуер на дръжавата, от което страданията продължават до ден днешен. А таа работа става чрез Велико народно събрание, което да промени конституцията. Таа в момента не работи. Може много цивилизовано и безконфликтно да се свика ВНС, но ненормалниците нема да се предадат просто така. Почнаха да се извиняват оняденка от трибуните – лъжа е това и лицемерие върховно. Щото ако им се наложи, танковете ще изкарат. Гражданска война и кръв на никого не са изтребвали. Но ако ножът опре до кокаля, ония лайнари нема да отстъпят пред народа си. Чуйте ми думата, те са газиле и мориле едно време и за по-малко и с по-малка мотивация. У момента им пари под краката и нема да има сила, де да ги запре. Щом е така – да ги почваме.

У нашия северозападен форум има неколко добри наблюдатели и анализатори. Сред тех са лекар, IT специалисти, офицер – хора с образование, не вчерашни хлапета. Привеждам неколко техни цитати за цвет и разнообразие, па на вазе ако щът да ви аресват:

Чвора:

Надежда винаги има… ИМА. И она е у тиа ора, де са по пьощада и улиците на градовете. Сеги е важно тиа ора да се не подлъжат… и най-важното – мое да звучи неочаквано – да приемат протегнатата ръка на ората вътре у БСП, които вече не моо траат Плъъ и Доганя… разбиат ли БСП – разпадне ли са она – автоматично пада ДПС от власт – турците просто немат ресурс сами да управляват. А ДПС ако остане още един мандат извън властта – и при дишащия на Местаня у врата Касим Дал – ДПС ще се самоунищожи… тогава аморфната маса избиратели на ДПС по естествен път ще се разпредели къде другите партии – или по-вероятно – нема да гласува… лизгиите у самото ДПС ще се влеат у другите партии и па ще праат кариера – но вече далеч не така явна и крещящо некадърна… абе варианти има – въпроса е да падне сегашното правителство и след тава – управление чрез референдуми – по швейцарски…

Чвора:

Красножопите требва да връщат комисионните на русняците. Щото иначе… контролен в сърцето… поради което тука става въпрос вече НЕ само въпрос за пари… и за тва са готови на сичко… освен сичко друго – напраиха грешни изчисления – мислеа, че парата се изпущи с протестите срещу Бого Тиквоча… да ама не… като повечето тъпи балкански субекти политичарете си викаа… ооо тава не съ отнаса за назе… еле па Оня пор Гея… заслепен от възможноста да лапне властта – а по същия начин разсъждаваше и другия пор – сал че обрезан – Местаня – изобщо не осъзнаа кво става… и сеги решиа – еби го у дупе матряла… ние па ще си праиме нащо… и натресоа Шипара у чужда кочина… да ама не…

Крокич:

За референдум требва дръжавата да се разбие на кантони и да се децентрализира. Тава моа и да е убаво у дългосрочен план (а моа и да неа)…

Тва, къде става, е тестване на нивото на поносимост. Тоа тест моа и да излаза от контрола на тестерите (неа ясно още), ма ако излезне, единственото нещо къде ше има файда от него е велико народно събрание и нова конституциа, забрана на БСП и ДПС, конфискация на сички незаконни имоти, за тиа къде са имали постове при социализъма от некво ниво нагоре или са били у ДС – забрана за секва дръжавна работа, забрана на сички символи на социализъма и официално осъждане на социализъма като античовешки режим, разпускане на милициата. И тава ми се види нереалистично за България – така че вероятно ше имапоредното преразпределение на феодалните групички и сичко ше си продължи като досега.

Пустиняка:

Днес нашият нов, но за сметка на това многоуважаван министър Цв. Йовчев реши да предприеме първата си решителна стъпка в борбата с престъпността след смелите си уволнения на директори на областни дирекции и заменянето им с нови. А именно – намаляване на лимитите за гориво с 20%, с вероятно допълнително намаляване… След като началника ни уведоми, предложихме даже 80% съкращаване на лимита, за да помогнеме наистина страната в преодоляването на кризата (ората и без тава са убедени, че принципно от полицията нема никва файда – сега това ще са потвърди и на практика). Е, подробности са данните за преизпълнение на републиканския бюджет за месец май, несъбрани 2,4 млрд. лева (ахам – онова с деветте нули след единицата) от страна на НАП, 1,3 млрд. лева източвани сяка годин от точене на ДДС и ако щете 4,8 млн. лева на месец за субсидия на депутатска глава от парламентарно представените партии, без да смятаме заплатите, консумативите, претставителните, секретарките и другите разходи за да може цвета на нацията да кове строги но справедливи закони.

За капак и финал на днешния обзор допълваме новината, че авторът на крилатата фраза „едните са производни на другите“ и бивш кмет на Бела Слатина В. Василев е успешно повишен в длъжност след космическото си осиранье като градоначалник – вече е областен управител на Враца. Честито ни. Тоа стар куманистически номер го знааме отдавна – колкото по-зъл, долен и крадлив е един началник, толкова по-големи награди и постове получава от централата на смръделата си партия. Така правеха некоги – издъни ли се некой техен човек на директорско место некъде, следва неговото повишение за заслуги. За един мандат у нашия град тоа успе да сътвори не една и две бели, междувременно успе да си построи и един палат с високи стени, да му не дзепаме у двора, а се носеха слухове и за валидността на дипломата му, ама тия работи са недоказуеми, щото отдавна е платено на когото требва, за да стане дипломата съвсем законна. Въпросът е сеги, след като ората по градовете протестират срещу новите си областни управители, ще ли се дигнеме и ние заедно с врачанье и секакви музовире от наща околиа да речеме на площада, че тоа тупан тъп нещем да го гледаме повече у властта и да го маинят от поста, дорде е време, щото после вече нема да има време? Ше се дигаме или ше си остана сал с въпроса? А според едно холандско проучванье любителете на садо-мазо секса биле по-здрави от другите ора. Е па а да сме живи и здрави, щото ние явно сме мазото, а ония споменатите дотука са садото – викам да обрънеме малко ролите и малко болка и на тех да причиним. Де тоа късмет. Викат да сме правели „мирен протест“, я такова животно не знам да има. Никакъв мир и никаква мира за сганта политическа. Война.

Източник: OFFNews