СамокоВест

Мъжът на Ирена Коцева прави спирки в София за стотици хиляди – реалната цена двойно по-ниска

Споделете ни в

Как съпругът на самоковката Ирена Коцева, депутат от ГЕРБ, грабна обществена поръчка на Столична община за стотици хиляди лева ? Разследване на Марин Николов разкрива съмнителна сделка за направа на спирки на градския транспорт на двойно по-висока цена.

В анотацията на предаването, разследващият журналист открехна завесата, показвайки снимки, изпратени от зрители на Нова, на които се вижда служебната кола на заместник-кмета по транспорта на София Любомир Христов пред къщата на Коцева в Самоков. „Разбираме, че Христов е ходил там многократно през уикендите. Оказва се, че съпругът на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева е съдружник във фирма, която е спечелила обществена поръчка да прави  60 спирки в София – дейност в областта на транспорта, където отговорен е и кметът по транспорта. Възложител е Центърът за градска мобилност, а цената за спирките е 236 730 лв. общински пари.“, коментира журналистът в централните новини и в сутрешния блок на една от най-гледаните телевизии. Той подчерта, че независими специалисти, привлечени от екип на Нова, след като са видели навесите са пресметнали,че реалната цена е почти два пъти под тази в договора с центъра.

„В заданието са изискани два вида качествени покрития. Не виждам нито едното, нито другото”, заяви пред камерата на Разследване Боян Бонев, специалист по метални конструкции.

В репортажа бе излъчена и позицията на Ирена Коцева – депутат от ГЕРБ и съпруга на изпълнителя.

„Това, за което знам, са малки поръчки, които една такава малка фирма в трудно време изпълнява. Към Столична община не съм чувала да имат такава поръчка”, заяви Коцева, като последствие се сети за спирките в София и за това, че фирмата на мъжа ѝ е изпълнител.

Заместник-кметът на София призна за познанството си с депутатското семейство, но добави, че не е шеф на Центъра за градска мобилност, който е пуснал поръчката.

„Центърът за градска мобилност е юридическо лице, което има собствено управително тяло, собствени процедури  за провеждане на обществените поръчки, собствен бюджет”, заяви Любомир Христов.

„Ако обаче цената, на която са направени спирките, е два пъти по-ниска от платените общински пари, то кой е прибрал разликата? След като извикахме шефа на Центъра за градска мобилност на един от навесите, той се ангажира с проверка по случая.“, разкри в аванс Марин Николов.

Очакваме подробности и отговори на поставените въпроси в предстоящия епизод на Разследване, в неделя след централните новини по Нова.

One thought on “Мъжът на Ирена Коцева прави спирки в София за стотици хиляди – реалната цена двойно по-ниска

  1. Това са само предположения, съмнения по думите на премиера и догадки,и се стигна до такава развръзка! А бат Сали продължава да си седи невъзмутимо в парламента, въпреки доказаните нееднократно далавери, подкрепян от противонародната етническа партия ДПС. Откровените признания на Доган преди години за това, кой управлява в държавата, за обръчите от фирми, за недопустимите контакти и консултации с турски дипломатически представители, за посещението в Турция на представители на ново пръкналата се партия мутант на Местан, за учредяването на тази партия, където висш представител на Турция откровено заяви – „където има турски граждани, това е част от Турция“ и предизвика почти гневната реакция на вицепрезидента Маргарита Попова за мълчанието на медиите у нас, за всичко това тези 2 партии трябва да бъдат забранени от закона! Като противоконституционни поради етническият си характер и анти народни заради дейността си през годините.Докога ще чакаме?

Comments are closed.