СамокоВест

Министерство на отбраната пак отказа да предостави на общината стопанисването на военните имоти

Споделете ни в

В отговор на поредното писменото искане на Общината да ѝ бъде предоставено стопанисването на ДНА, на бившите поделения и на гарнизонния стол, от Министерството на отбраната дадоха отрицателен отговор. Последното писмо на местната управа в този смисъл е от месец март тази година.
Според информация от Общинска администрация, в отговора се обяснява, че сградата на ДНА е под юрисдикцията на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело” и поради това министерството не може да изразява становище за безвъзмездно прехвърляне на правото на собственост.
Относно двете поделения в отговора на министерството се посочва, че собствеността им не може да бъде предоставена на Общината, тъй като са включени в списък с имоти с отпаднала необходимост и за тях предстои да се обявят търгове.

За гарнизонния стол (в блока срещу ПГ „Константин Фотинов”) в отговора на военното министерство се посочва, че е извършено геодезическо заснемане и предстои да се съставят актове за държавна собственост. Затова на този етап и с този имот не може да се извършват разпоредителни сделки.