СамокоВест

Меглена Кунева се срещна със самоковци в Сарафската къща

Споделете ни в

   Вчера председателят на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева се срещна с жители на самоковска община. Срещата се проведе в неповторимата атмосфера на Сарафската къща. Меглена Кунева изказа възхищението си от прекрасната й архитектура и уредба, свидетелство за таланта и трудолюбието на предците. Тя подчерта, че е време българинът да си върне предприемчивостта и самочувствието, което е и цел на движението, да се възстанови връзката между миналото и бъдещето. А съдейки от многото млади хора, присъстващи на срещата, определено може да се каже, че „България на гражданите” е организация с бъдеще.

   В отговор на въпроса с кои политически партии движението би влязло в коалиция Меглена Кунева поясни, че към момента позицията на движението е за самостоятелно участие в предстоящите парламентарни избори. Тя представи идейната основа на организацията като дясна – поддържаща свободното предприемачество и инициатива. „Сред членовете на партията няма нито един, който изпитва носталгия по недалечното минало. Никой от тях не би направил изявление, че преди се живееше по-добре” – каза Кунева.  Тя съобщи, че най-добрите експерти – членове на секторните групи на Движението – вече изготвят икономическа програма, насочена към малкия и среден бизнес, насърчаване на предприемачеството и конкурентоспособността, оживяване на земеделието, отрасъл от изключително значение за икономическото развитие на страната ни. Тя цитира изказване направено на една от многобройните й срещи с граждани: „България вече има построен един много голям завод и това са нашите земеделски земи”, мнение, което изцяло подкрепя и допълни -„Трябва само да ги заселим”. “В икономиката ни има много резерви, но те не се използват. Работим именно по това в нашата програма”, категорична бе Кунева. Тя представи и останалите приоритети в програмата на партията – образованието и здравеопазването, тъй като просперираща държава се прави с грамотни и здрави хора. „Мъдрият управляващ извежда като водещи онези направления, при които с най-малки разходи се постигат най-големи резултати, а образованието е точно този дял от обществения живот”-каза Меглена Кунева.

   Тя коментира сегашното управление с думите: “Страхът на управляващите е как да задържат властта. Проблемът на България не е безработицата, а липсата на заетост. Безработицата е много по-голяма, отколкото е регистрираната, а страната ни е единствената в ЕС със спад на заетостта през летните месеци. На фона на това да говориш, че имаш конкурентоспособна икономика, е неподготвено, глупаво, детинско, повърхностно и некомпетентно. ГЕРБ е като дружество на анонимните управляващи – ако имаш проблем, признай си, че трябва да вземаш лекарство, но те не го правят”.  Меглена Кунева изрази мнение, че голяма част от работещите в администрацията нямат необходимата компетентност и умения -„Над 2000 са новоназначените служители в администрацията през годината, като над половината от тях са без конкурси, обществените поръчки са силно корумпирани, има рекет, а НАП се е превърнала в инструмент за репресия.”

   Меглена Кунева добави, че не може да спести критиката си към премиера и по въпроса за АЕЦ “Белене”. “Първо каза, че е прекратил договора, а после се оказа че не е прекратен. Ако имаше управленска програма, трябваше да каже още в първия месец какво ще прави с АЕЦ “Белене”.  Централата първо беше гьол, после  стана най-хубавото нещо, токът щеше да поевтинява, после поскъпна”, заяви Кунева.  “Недопустимо е премиерът да води преговорите от името на НЕК, независимо, че става въпрос за национална компания. Така преговори не се водят”, посочи лидерът на “Движение България на гражданите”. По думите й за шеф на АЕЦ “Козлодуй” в момента е сложен човек, който няма нужното образование. “Да го пратят на курс, защото за някои постове политически назначения просто не се правят. Премиерът можеше да го вземе за свой министър, и без това беше сменен ресорният, но не и да остави за шеф на централа политическо лице, и то на ядрена”, допълни Меглена Кунева.

   На въпрос на журналисти относно отправеното й предложение от лидера на БСП за разговори за “честни избори”, Кунева отговори с думите: „Не виждам БСП да е взела каквото и да е решение за честността на изборите. В България партиите загубиха правото да говорят за честни избори, като в това число се включва и БСП. При вида на снимките с депутатите на ГЕРБ, носещи чували с бюлетини, няма как да сме спокойни. Затова смятам за партньор по тази тема не ГЕРБ и БСП, а гражданското общество и под неговата егида трябва да се води този разговор. ГЕРБ се готвят да управляват сами през купуване на изборите” заяви председателят на Движението и допълни – “Поискахме изчистване на “мъртвите души” от списъците, въвеждане на електронно гласуване, професионална изборна администрация, но нищо от това не  се е случило. И сега, няколко месеца преди изборите – голям интерес към честните избори“.  Меглена Кунева бе категорична: „Движение България на гражданите няма да влиза в тайни и мръсни коалиции. Колкото и висок процент да вземем, няма да се коалираме с ГЕРБ и съм еднакво разочарована от тайните коалиции, от мръсните комбинации на партии. Има коалиции, които са явни, но има и комбинации, които съществуват, но не се афишират. Не им вярвам, не участвам в това и няма как да работя с тях”.  Меглена Кунева заяви и, че е притеснена за свободата на медиите и словото в България, а журналистите са тези които могат обективно и честно да представят информацията такава каквато е, но медиите също така могат и да манипулират обществените нагласи.

   На срещата бяха представени членовете на опорния екип на Движението за самоковския регион, който се оглавява от Владислав Тонев- банков служител. В екипа участват още: Христо Радойков – маркетинг специалист, Марина Владимирова – управител на фирма, Георги Димитров – главен счетоводител, Антоанета Бонева – икономист и счетоводител, експерт по европейски фондове и Райна Мутафчийска – бакалавър по културология

7 thoughts on “Меглена Кунева се срещна със самоковци в Сарафската къща

  1. Предизборната агитаця е започнала. Водещите офицери от ДС я готвят пак тая пачавра за властта.Написали са и речта но ние не сме толкова глупави да им вярваме на лъжите. Отново едни и същи физиономии от 20 години до втръсване.Нищо няма да се промени докъто всички политически маймуни не се ометат от БГ един път завинаги.

  2. „България на гражданите” е организация с бъдеще – ТОВА Е АБСОЛЮТНО СИГУРНО. А къде е бъдещето на безработните които не са заети с работа?

  3. Ние със Бъдещето нямаме никакви проблеми. Дори повечето от нас са сигурни че ще отидат в рая.

  4. Тая специално е от стар комунистически род.Фамилията и е Пръмова а не Кунева.Крие си истинското име защото е много очернено ама и Кунева не много по-различно. Благодарение на нея ни съкратиха мощностите на АЕЦ Козлодуй. Рядко изписвам отвращение от жена но от тая направо ми се повръща.

  5. Симеон Сакскобургготски – бившият премиер и Меглена Кунева са национални предатели, защото излъгаха народа, че двата реактора на АЕЦ”Козлодуй” – 3-ти и 4-ти, трябва да бъдат затворени по искане на Европейския съюз, като необходимо условие за приемането на България в Съюза.
    Меглена Кунева, която имаше дори наглостта да се кандидатира за
    президент на България, а сега чрез “задкулисието”направи партия с амбиции за власт, с продажната си роля за затварянето на двата реактора на АЕЦ „Козлодуй”, нанесе огромни щети на България, които се изчисляват на милиарди евро.
    За малка страна като България такава щета е истинско национално бедствие и отреждане нещастната съдба – страната ни да бъде дълго време в дъното на Европейския съюз, като най-бедна!
    И Меглена Кунева – виновната за икономическата катастрофа на страната ни, сега иска да стане политик с водеща роля в България!
    Каква дързост, но и каква наглост и низост!!!
    През 2003 г. комисарят по разширяването на ЕС Гюнтер Ферхойген от трибуната на българския парламент заявява, че ЕС ще приеме България за член, само ако страната ни затвори двата реактора на АЕЦ”Козлодуй”.
    Заблуда, голяма заблуда, защото това е мнение само на Ферхойген, а не на Европийския съюз или на Европейската комисия по разширяване на съюза.
    Меглена Кунева, умело и хитро използва тази заплаха и я наложи като неотменимо условие за приемането на България в Европейския съюз. А последвалите действия на премиера Сакскобургготски и на Кунева, шумно раздухвайки тази лъжа имат нагла и продажна корист и тънки сметки, за сметка на България.
    Едва през 2007 г. се прокрадна съмнение, че Ферхойген е отправил заплахата само от свое име .

  6. „изписвам отвращение от жена“
    „но от тая“
    „ми се повръща“

    „аква наглост и низост!!!“
    „Меглена Кунева – виновната за икономическата катастрофа “

    Един попитал радио Ереван:
    – Каква е разликата между комунистите и социалистите ?
    – Комунистите не могат без Тодор Живков, а социалистите без Атомна Централа.
    – А по какво си приличат ?
    – Те не се различават – отговорило радиото.

  7. Имаше една статия за културата. Цитатите по горе са достатъчни за да влязат в Историята на Самоков.

    „изписвам отвращение от жена”
    “но от тая”
    “ми се повръща”
    “аква наглост и низост!!!”
    “Меглена Кунева – виновната за икономическата катастрофа ”

Comments are closed.