СамокоВест

Меглена Кунева: Искам дебат с водачите в 25-ти МИР, трябва да изведем национална цел

Споделете ни в

meglena kunevaМожем да станем силни не с противодействие, а с действие. Искам дебат и подчертавам това за лидерите, които са водачи на листи в 25-ти МИР. На дебата искам да видя пресечните точки в политиките между партиите. Много искам знаково съгласие по съдебната реформа, административното делене на страната, реформите в администрацията, образованието, здравеопазването, мерките за стабилна икономическа среда. Това каза на брифинга на Реформаторския блок Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“.
Искам да водя дебат с лидерите как ще изглежда председателството на ЕС през 2018 година, когато България ще стане председател на ЕС заедно с Великобритания, добави Кунева. Мога да преведа на разбираем език как се усвояват европейските пари и в какво се инвестират те, добави Кунева и даде пример със санирането на панелните сгради, което, по думите й, е достойна цел, която трябва да се реализира през национална програма.
Кунева заяви, че блокът ще се бори за всеки глас на предстоящите избори. Аз разпознавам възходящата градация на доверието към Реформаторския блок, беше отговорът й на въпрос с каква подкрепа очаква РБ да влезе в парламента. Меглена Кунева уточни още, че „Движение България на гражданите“ има решение на Националния си съвет от февруари, с което се дава възможност на местните структури и местни лица като водачи на листи. Вторият ни важен принцип е, че не дублираме участие в листи и никой от нас не присъства на каквото и да е друго място в никаква друга листа, каза още Кунева.Така политическите партии ще покажат, че реално искат да реформират партийната система в България, както ние даваме пример за това, добави Кунева.
Тя подчерта, че Разширеният граждански съвет на Реформаторския блок е гласувал листата каквато е била предложена. Целта ни е колкото може повече депутати да работя в НС за целите на Реформаторския блок и всяка партия мина през разговори със структурите си, за да се стигне до консенсус. Ние сме коалиция от партии и пътят към нейната мощ минава през единството, категорична бе Кунева, като добави, че поведението на членовете на листите един към друг по време на изборите ще е решаващо за доверието към блока.
На въпрос за водачеството в най-тежкия район на София, където е лидерската битка, Кунева отговори, че това е въпрос на решение на коалицията, което отчита опита и потенциала и на ДСБ, и на СДС, и на ДБГ за доверието във всички райони на столицата.

One thought on “Меглена Кунева: Искам дебат с водачите в 25-ти МИР, трябва да изведем национална цел

  1. Слушайте ме значи:
    Сос такива кандидати
    като вашио Чачи
    сичко ке утане
    и ке се затлачи.

Comments are closed.