СамокоВест

Меглена Кунева: Една от най-големите пречки пред нашето развитие е съществуването на две Българии

Споделете ни в

Една от най-големите пречки пред нашето развитие е съществуването на две Българии. България на илюзиите и България на онези, които се борят всеки ден за физическото си оцеляване. България на приятелските кръгове и България на смачкания дребен и среден бизнес. България на необяснимо богатите и България на ощетените. България на правителствените самолети, хеликоптери и кордони и България на хората с ограбени домове и животи. България на грубата сила и България на страха. България на отвратителните и България на отвратените. Нямаме право да се изненадваме – какво ще заварим след 7 юли. В началото на 2013 година България продължава да бъде най-бедната и слаборазвита страна в ЕС, като икономическата криза се задълбочава. Според Евростат половината от българите са застрашени от бедност, а безработицата продължава да расте. От 2009 година насам наблюдаваме безпрецедентен отлив на чужди и вътрешни инвестиции. Имаме 100 000 закрити малки и средни предприятия и над 300 000 нови безработни. Все още българските граждани получават най-нискокачественото здравеопазване в Европа. Реформите в образованието бяха прекъснати, а науката, която е гаранция за полагане на основите на интелигентна и високодоходна икономика, е силно подценена. Първи сме по корупция, по сива икономика и по лошо административно обслужване. През последните години сме свидетели на драстичен спад на раждаемостта, увеличаване на детската смъртност, подновяване на вълната от емиграция – особено на младите и образованите. Изчезва вярата, че имаме бъдеще в страната си. Изходът от кризата се крие в освобождаването на българския предприемачески дух и в освобождаването на позитивната енергия в обществото. В своята история България е изпадала в тежки кризи. От тях тя винаги е излизала на крилете на инициативния български предприемач, на трудолюбието на българския земеделец, на духовността на българския интелектуалец. Еврофондовете ще подкрепят българската икономика не когато се усвояват по сложни правила, а когато се инвестират разумно и със съзнанието, че инвестицията трябва да се върне като печалба за обществото.

България трябва да расте!

Декларираме, че „Движение България на гражданите“ няма да подкрепи нито един бюджет, в който парите за образование са по-малко от 4,5% от БВП. Това означава, че още през следващата година за образование трябва да бъдат отпуснати малко под 1 млрд. лева повече. В рамките на един управленски мандат поемаме ангажимент да възстановим училищното здравеопазване, да осигурим спортен салон или спортна зала във всяко българско училище и на втората година от нашето управление да няма нито едно дете, което да чака прием в детска градина. Паралелно с това ще развиваме цялостна инфраструктура. Ангажираме се в рамките на нашия мандат не само да бъдат довършени строящите се магистрали, но и да бъдат ремонтирани по-голямата част от първокласните и второкласните пътища. Ние имаме и компетентността, и решимостта, и волята да постигнем точно това за България. Дори и най-големите ни противници не се съмняват, че сме знаещи и можещи хора. България трябва да има своята гордост в Европа. Това ще е задача в следващите месеци. За да освободим българския предприемачески дух, сме готови да гарантираме със закон: Незабавно преустановяване на политическите чистки и назначения в държавната администрация. Пълна прозрачност при всички актове на кариерно издигане в администрацията, което ще се случва само с конкурс. Пълно оттегляне на държавата от регулацията на икономическите отношения, освен в специфични области и при крайна необходимост. Делегиране на държавни отговорности на гражданските сдружения и бизнес организациите. Максимално ограничаване на монополите във всички сфери на икономическия живот. На тези, които ще ни обвинят, че си поставяме прекалено високи цели, ще отговоря с думите на германския канцлер Конрад Аденауер, който поема управлението на съсипаната си след Втората световна война страна с думите: ”Ние всички живеем под едно небе, но не всички имаме еднакъв хоризонт.” Нашият хоризонт е много по-широк от рамките на един или два мандата в управлението. Нашият хоризонт стига отвъд прехода, отвъд партийните сметки и отвъд дребните коалиционни желания. Имаме смелостта да предложим цялостен модел за развитие на България. През последните 23 години България не успя да изгради устойчив правов ред. За да гарантираме ясни правила, които важат за всеки, поемаме ангажимент да бъдем в основата на първия истински референдум в историята на България. Това е референдумът за свикване на Велико народно събрание, което да промени Конституцията и да осъществи дълбоки промени в съдебната власт и във функционирането на държавата.

Нашите предложения в тази посока са:

Първо – Преуреждане на съдебната система и системата за сигурност и конституционни гаранции, че за всяко назначение в тези две сфери ще се носи персонална отговорност.
Второ – Намаляване на броя на депутатите и прекратяване на всякакви привилегии, свързани с упражняването на власт.
Трето – Прехвърляне на много повече правомощия от централната към местната власт.
Четвърто – Премахване на длъжността „заместник – министър“ и всички излишни политически длъжности в държавната администрация.
Пето – Въвеждане на индивидуална конституционна жалба.
Шесто – Конституционни гаранции за опазване и съхраняване на българската природа с акцент върху планините, защитените територии и Черноморието.

Моята увереност е толкова голяма, защото всички ние знаем, че в основата на нашия успех стои моралният прогрес, който трябва да постигнем за обществото си.

                                                     Акценти от речта на председателя на „Движение   България на гражданите“ Меглена Кунева пред Третата софийска среща на партията

 

2 thoughts on “Меглена Кунева: Една от най-големите пречки пред нашето развитие е съществуването на две Българии

  1. Коя ВСЪЩНОСТ е Меглена Кунева ?

    След изтичане мандата на Кунева и приключване на работата й като комисар в Брюксел, тя е получила за “добре“ свършената работа “бонус“ от 1 200 000 евро!
    Щедри са ръководителите на ЕС, когато става въпрос за раздаване, или по-точно облажване от парите на европейския данъкоплатец, в това число и от нас – българите. За това харчене на милиони, нищо или почти нищо не се говори, освен ако някой журналист под прикритиене не успее да надзърне в европейските тайни. Много въпроси изникват защо Меглена Кунева отказва да приеме съблазнителното предложение да стане ръководител на съветническия екип на първия човек в Европейския съюз Жозе Дуал Барозу, със заплата 17 114 евро и много други бонуси. Интересен е фактът, че за тази длъжност Меглена Кунева е била препоръчана на Барозу не от друг, а от самият Жан Мишел Киарде, Великия Майстор на Великата френска масонска ложа “Гранд Ориент“, масон с изключително влияние и най-приближен до Барозу. Не е изключено отказът на Кунева да е предварително обмислен ход на кукловодите, които режисират игрите й. При масонството няма граници и националности, а Киарде е типичен представител на задкулисието. Основната цел на масоните е глобализация, ликвидиране влиянието на Християнството и налагане на НСР. Киарде е правил официални декларации поместени в пресата, че “Европа трябва да се деХристианизира“. За тази цел Меглена Кунева е много удобна, защото е католичка. “На 22 февруари 2010 година жълтите трубадури в България дирижирано започнаха да я хвалят, че отказала заплата от 17 114 евро месечно от Европейската комисия, за да се върне в България. Интересен е факта,че в момента, в който напуснат работа, бившите комисари получават бонус от
    1 200 000 евро“. “Освен това им се полагат 19 909 евро за преустройване, 322 540 евро “преходни плащания“ в следващите три години и 25 534 евро годишна пенсия, след като навършат 65 години“. “Аз призовавам г-жа Кунева да обнародва данъчната си декларация за последните 5 години“, каза журналист в ефира на TV7, без да крие възмущението си, че “кандидат-президент“ излиза пред телевизионните екрани уж ЧИСТА, НЕПОРОЧНА И НЕОБВЪРЗАНА, а се оказва, че крие толкова много факти. Явно, задкулисието на кандидатката за президент е свършила добра работа. Кунева веднага е избрана за член на надзорния борд на БНП “Париба“ със скромните – 40 хиляди евро месечно. Но затова трубадурите мълчат и дума не отронват, нито пък самата Кунева. Дали само заради услужливата й усмивка или за нещо друго, на Общото събрание на акционерите от банка БНП “Париба“ Кунева е сред ръководителите на банката. Явно има сериозни заслуги и те вероятно са още от времето, когато беше преговаряща. С цената на лъжи и национално предателство тя успя да затвори блоковете 3 и 4 на АЕЦ Козлодуй.
    (В края на 2002г. е заведено дело от група народни представители във Върховния административен съд срещу решението на кабинета на НДСВ за закриване на двата реактора още през 2006г. На 9 януари 2003 г. с решение № 164 3-членен състав на ВАС го обявява за невалидно и го отменя. Магистратите посочват, че актът е незаконосъобразен, защото при приемането му Министерският съвет е бил длъжен да се съобрази с решението на Народното събрание. Министрите Меглена Кунева, Соломон Паси и Милко Ковачев обжалват решението пред 5-членен състав. На 28 март 2003г. с решение №30445-членния състав на ВАС окончателно потвърждава решението на 3-членния състав и обявява решението на правителството за нелегитимно. Въпреки това, III и IV реактор са затворени на 31 декември 2006г.)
    Сигурно Кунева има заслуги пред банката и като еврокомисар. Но очевидно най-полезна щеше да им бъде като “президент“ на България. Сега остана възможността водещ политик. Акционерите на “БНП Париба“ одобриха ‘завчера’ избирането на Меглена Кунева в ръководството на френската банка, предаде Ройтерс от 14-ти Май 2010 г. Проверката на журналист показала, че Кунева участва в борда на директорите на банката с мандат до 2012/13 година. “Изпратихме писмо до Париж, в което питахме с какви мотиви е назначена, какво възнаграждение получава, занимава ли се банката с енергийни проекти. Ни вопъл, ни стон. Проверката обаче показа, че Кунева е член на борда в качеството си на независим участник. Колко независим обаче може да бъде човек, представен като член на Съвета за европейски политики ?“ – “Практиката е такава – за консултант се води човек с добър имидж, но всъщност се използват неговите връзки. Реално Кунева търгува с вътрешна информация, която е придобила като член на европейския комисариат“. Бившите й европейски колеги били възмутени от факта, че тя скача от политиката веднага в големия бизнес. Дори Барозу, който я фаворизираше и лансираше, бил огорчен и казал пред други комисари:
    “Меглена е нашето голямо разочарование“ – разказва източник от Европарламента. Европейската комисия порицава Кунева и приема специално решение и мерки срещу подобни действия, преценявайки, че това е “сериозен конфликт на интереси“. Накъде ли гледа Кунева? Не и към България, а към BNP PARIBAS ! Но това беше по времето на еврокомисарството. Сега вече, някой й нареди да гледа към властта в България. Меглена Кунева крие, че е закупила огромен апартамент в центъра на Брюксел, който не е декларирала, както е длъжна. Жилището е с площ от 120 квадрата и е в един от най-престижните райони, в близост до Европарламента. Мадам “Йес“, както Кунева е известна за безропотно изпълнение на всяка еврокоманда, е направила покупката на имота през 2007 г. Но е пропуснала да обяви апартамента в годишните си данъчни декларации ? За жилището си Кунева е платила около 350 хиляди евро. Миналото на Меглена Кунева – бившия кандидат президент, а сега лидер на “собствена“ партия с големи претенции към властта е забулено в тайна и за него тя умишлено не говори. Избягва да се показва със съпруга си, а и той очевидно е много “притеснителен“. Журналист разкри връзките на съпруга на Кунева Андрей Пръмов с Мултигруп – най-голямата престъпна организация в България по време на прехода, според доклад на Държавния департамент на САЩ. Андрей Пръмов участва като съдружник в “Хърсев и Ко“ – Одитно дружество, основна финансова структура на Мултигруп и ВИС. Емил Хърсев никога не е криел тесните си връзки с ВИС и Мултигруп. Финансова къща на Пръмов – “Адлон-Дисконт“ е сред най-големите играчи на валутния и финансов пазар при управлението на Любен Беров, т.нар. “сламения човек на мултаците“. Много от нейните операции са със структури на групировката. През това време Кунева е била старши юрисконсулт на Беров и дясна ръка на секретаря му Андрей Делчев. Двамата са активни участници в “Габонската афера“. По данни на WikiLeaks, Емил Хърсев бил Велик секретар на Великата ложа в Българи и финансист на същата. В годините на демокрацията и прехода, когато се разграбват ресурсите на нацията и държавата той бил един от най-влиятелните финансисти. Хърсев бил близък с бившата БКП и Андрей Луканов. Като подуправител на БНБ той добре познавал проблемите с външнотърговския дълг на България, както и това, че те се използват за източване зад граница парите на българския народ. Предполага се, че и той се е възползвал от това. Съдружник на Пръмов и Хърсев е бил и Златин Саръстов – син на тогавашния директор на Нефтохим, тясно обвързан с Илия Павлов и банката на Луканов и олигарха-мафиот Робърт Максуел – Банка земеделски кредит. Във фирмата “Булинвест груп“ до юли 1997 г. са участвали знакови фигури на прехода като банкера Стоян Александров, Александър Томов, Красимир Георгиев – собственик на групировката “Фронтиер“ и бизнесмена Иван Масларов – съпруг на Емилия Масларова. След 1997 г. “Булинвест груп“ се преименува на “Фул Макс ООД“. Неин управител е Андрей Пръмов. Участват пак кръга от същите лица. В Търговския регистър не може да се намери никаква информация за фирмата. Нечия веща ръка е “почистила“ много усърдно регистъра въпреки законите у нас. Но във фирменото отделение на съда документи навремето имаше, но може би и от там са изчезнали. Журналистът обобщава:
    “Става дума за кръг, подобен на “Орион“ при Жан Виденов, “Олимп“ при Иван Костов, или “Сигма“ на Милен Велчев при Царя. В една разработка на ЦСБОП от пролетта на 1994 г. се разкрива, че милиони долари буквално са задигнати от Стопанска банка и преведени по лични сметки в две задгранични банки. Документите на службите сочат като отговорни валутните дилъри. Главният дилър тогава е Андрей Пръмов. Разработката потъва дълбоко в секретните каси, като много други. А Пръмов е от недосегаемите. Бащата на Андрей – Иван Пръмов е бил дълго време земеделски министър, а като секретар на ЦК на БКП е отговарял за селското стопанство. Бил е също и шеф на ЦКС, откъдето се е родила банка под егидата на “Мултигруп“. Някои я наричат и банката на СИК, но за мен това са две структури на една голяма фирма майка – казва журналистът. Андрей Пръмов също е висш масон, макар и не толкова изявен като Емил Хърсев. “В самия комитет, издигнал Кунева за президент, има активисти свързани с Мултигруп. Сред тях е Ирена Комитова – бивша отговорна фигура в Съюза за стопанска инициатива по времето на Валентин Моллов. Съпругът й Виктор Папазов е бил ключова фигура в Мултигруп. Стоян Денчев на 27.03.2011 г. пред БТВ споделя:
    “Като началник на отдел “Строителна и технологична политика“ в Министерски съвет, премиерът Филип Димитров ми каза, че трябва да се срещна с едни хора. Долу на пропуски чакаха Илия Павлов и Виктор Папазов“. Папазов е бил един от щедрите спонсори и за президентската кампания на Георги Първанов. Влиятелни лица и съмнителни структури от многобройните метастази на Мултигруп се включват активно в инициативния комитет за кандидатурата на Меглена Кунева.
    Нейният патрон и благодетел Симеон Сакскобургготски когато беше премиер, а Кунева член на правителството, легализира престъпния бизнес и на първо място на приятелите си Илия Павлов и на хазартния бос Васил Божков – “Черепа“, а много “бизнесмени“ от фирмите с “ТРИ“ букви направи депутати. Така че, Кунева и мъжът й не са прекъсвали пъпната си връв с бившите мутри, сега вече с “бели якички“. Много пари направи “чистата“, “непорочна“ и “необвързана“ Кунева:
    “Червени пари“ раздадени на свекър й – бившия секретар на ЦК на БКП Иван Пръмов. Милионите на мъжа й които той изработи с Мултигруп, ВИС и многото други групировки и собствени фирми. Милионите, които тя “заработи“ в ЕС. Щедрите комисионни и възнаграждения от банка БНП “Париба“ за добрата работа в защита на техните интереси в енергетиката. На съвестта на Кунева тежи предателството на нашите енергийни национални интереси,както и унищожаването на Българското селско стопанство. – ако има съвест.
    Повечето от тези пари са крадени или оцапани с кръвта и потта на цял един народ !
    Кунева, поддържана и нахъсвана от тези на които служеше, имаше наглостта да се кандидатира за “президент“ на България. А връх на демонстрация на наглост и самонадеяност е ролята й на политик, режисирана от задкулисни кукловоди, е създадената и “ръководена от нея“ партия,която никога няма да играе първостепенна роля, но целта й е да заеме мястото на Доган и тя да стане политически балансьор в България. Така ще изпълнява по – добре играта на кукловодите! През годините – казва Христо Марков се смениха много кабинети, Народни събрания, министри, президенти, а държавните служители се сменяха като мръсни чорапи. Но една фигура присъства неизменно в номенклатурния списък на висшите служители на Министерския съвет от 1989 до 2001 г. и това е Меглена Кунева-Пръмова. При всички правителства на прехода без изключение – започвайки от онова на Андрей Луканов през 1990 г., та чак до царското, тя е неизменно старши съветник или директор на Правната дирекция на Министерския съвет. Кунева ръководи юридическите им звена, а това е ключова длъжност. През нея минават абсолютно всички решения на Министерския съвет, всички международни договори – явни и тайни, всички заповеди и разпореждания,включително и за затваряне на атомните реактори на АЕЦ Козлодуй, по време на правителството на Любен Беров, както и началния старт на АЕЦ Белене, по време на правителството на Симеон Сакскобургготски. Старши съветникът в юридическото звено е дясната ръка на всеки премиер. От това по-пряко и непосредствено участие във властта – в изработването на нейната политика и решения – няма! По-високото ниво е единствено публичното – на министрите и премиера. Фактът, че политбюровската снаха е била на ключови позиции при всякакви разноцветни и антагонистични политически правителства, потвърждава ролята и намесата на кукловодите и тяхния чадър над Кунева. Показва също и онова, което разкрива Григор Лилов в двата тома на книгата си “Тайните на големите играчи“. Там пише:
    “Властта у нас не е публична, а задкулисна, на кръгове и кланове, които дърпат конци във всички партии, обществени структури и звена“.
    Но кукловодите са предимно зад граница, а в България действат избраните от тях лица. Като имаме предвид кои са били хората, които явно и тайно са крепили Меглена Кунева във висшата власт на всички правителства преди и по време на прехода, можем да направим извода кои са дърпали конците й. Да не забравяме и европейските й връзки, които създаде в Брюксел, католицизма и масонството, които я крепяха и издигаха. Първият опит на Меглена Кунева с президентството не беше успешен. Но сега са впрегнати много повече хора, хвърлят се много усилия и най – вече пари, защото ЗАЛОГЪТ е голям!
    И Меглена Кунева има наглостта, лицемерието и нахалството да се тупа па гърдите, че е “ЧИСТА“,“НЕПОРОЧНА“и “НЕОБВЪРЗАНА“! ЩЕ Й ПОВЯРВАТЕ ЛИ ??? ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ ЗА НЕЯ ???

    НАРОДЕ ???? – с четири въпросителни е написал в тефтерчето последните си думи ДЯКОНА …

    Крум Фильовски

  2. Аз и НДСВ ви докарахме ЕРП-тата. Симеон абдикира защото си получи имотите.Окраде ви. Но има още много за приватизиране.Ето за това съм тук. Трябват ми пари. Гласувайте за мен!

Comments are closed.