СамокоВест

Масирани проверки на заведенията в Боровец

Споделете ни в

Специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения бе проведена на територията на курортен комплекс „Боровец“. Целта на масираната акция, в която участваха служители на РУП – Самоков, на секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност към ОДМВР – София, на сектор „Борба с организираната престъпност“, както и на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“, е противодействие на престъпления, свързани с разпространението и притежанието на наркотични вещества, незаконната търговия с акзицни стоки, проституция. Проверките са в изпълнение на план, утвърден от главния секретар на МВР  главен комисар Калин Георгиев.
В хода на спецакцията служителите на реда са проверили общо 85 души и девет обекта.
При проверките е констатирано нарушение на Наредба №1 на Община – Самоков. За установено административно нарушение по чл. 22 от наредбата – за присъствието на четирима непълнолетни след 21.00 часа в обект, в които се сервира алкохол – на  В.С. /22 г./, барман в денс – клуб, е съставен акт. Санкциониран е и Н.И. /26 г./, охранител в нощен бар, който представил пред инспектиращите повредена лична карта. Съставен му е акт за  установено административно нарушение по Закона за българските лични документи. Пред същото заведение у 20- годишната З.К. от Бургас  е открито топче суха тревиста маса с тегло около 1 грам. При последвалата проверка в обитаваното от нея помещение над ресторант в курорта, в раницата на съквартирантката й – С.В. /24 г./ от Плевен, е намерена саморъчно свита цигара със суха тревиста маса. Наркотичните вещества са иззети с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство.
На задълбочена проверка са били подложени и фирмите, извършващи охранителна дейност на територията на курортния комплекс. В една от тях е установено, че са наети криминално проявени лица. Предстои допълнителна инспекция на дейността на фирмата.