СамокоВест

Мамят с промоции по Великден

Споделете ни в

В Страстната седмица и на Възкресение Христово хората трябва да бъдат по-добри и честни. В България обаче се получава обратното – точно тези светли празници са златна мина за търговците и прекрасна възможност да ни измамят.

Измамите по Великден нарастват тройно, показа изследване на Комисията за защита на потребителите.

Най-актуални покрай празниците са промоциите. Особено внимателни трябва да бъдете към обяви от типа „На промоция”, „Намаление”, „Х % отстъпка”, „Подарък” и прочие трикове. В повечето случаи има уловка. Подаръкът или въобще не съществува, или сте си платили за него и то скъпо и прескъпо.
На щанда козунаците може да са обявени с намалени цени, но на касата може да ви ги таксуват на редовната цена. Това е честа практика и малко потребители навреме се усещат, че са ги прецакали.

Немалко ужилени има с промоциите за почивки. Хиляди са случаите, когато туристи си предплащат почивка в къща за гости, а по-късно се оказва…, че такава къща не съществува. Това е честа практика особено по време на празници. Около Великден, когато се събраха 4 почивни дни, много българи пропищяха вместо да празнуват.
Затова във всички подобни случаи не се колебайте и се свържете със Комисията за защита на потребителя!

И не проявявайте към измамниците християнско великодушие. Мошениците не трябва да бъдат насърчавани. Не забравяйте, че и Христос е прогонил безчестните търговци с бич от храма.