СамокоВест

Личната позиция на Борислав Чилингиров за поведението на К.Папазов – треньор на „Левски“ и на Националния отбор

Споделете ни в

Borislav Chilingirov FBНа 01.03.2014г., на един хубав, традиционен български празник, след един качествен, интересен и оспорван мач, бях замесен в ГРОЗЕН СКАНДАЛ ОТ К. ПАПАЗОВ – лице, което от години  трови Българския баскетбол.              

След изнесената разнопосочна информация в сайтове и медии, държа да  представя точно истината, фактите и моята лична позиция по скандала.             

След края на мача, когато отивах към таблото за пресконференции, за да поздравя Р. Барчовски, се сблъсках с Папазов, който крещеше към мен „… селяни, прости, селяци…“. Отговорих му, че той е СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ БАСКЕТБОЛ и за мен повече не съществува като личност. Папазов в лицето ми изрева „ти си долна к…ва, ще те смачкам“, след което го хванах и му предложих да излезем и се разберем извън залата, не пред журналисти. Когато се обърнах, за да изляза, Папазов ме удари в гръб, в тила. НЯМА ДА СЪДЯ ПАПАЗОВ, ЗАЩОТО СМЯТАМ, ЧЕ В ТОЗИ, А И В МНОГО ДРУГИ СЛУЧАИ, Е НАКАЗАТЕЛНО НЕОТГОВОРЕН.

Оставам без коментар определенията, дадени впоследствие от Папазов за мен. Отговор е направеното през последните 20 години в нашия малък град, което вярвам, че всеки, милеещ за спорта самоковец и българин, оценява по достойнство.

Потвърждавам обаче казаното от мен, че К.Папазов е СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ БАСКЕТБОЛ, за спорта и държавата ни.

Удовлетворение за мен, а вярвам и за цялата нормална баскетболна общественост, ще бъде ПАПАЗОВ ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ.