СамокоВест

Лимузините на властта в най-бедната европейска държава – S класа, кожен салон

Споделете ни в

narodno sabranieСедем нови луксозни лимузини ще возят бъдещата власт. НСО подписа договор за покупка на 7 автомобила Ауди A8 за около 870 000 лв. с ДДС, или към 124 бона за всяка бройка. Лъскавите аудита хвърчат с 250 км/ч и харчели само 6 литра на 100 км. За разкош на властниците, колите имат пълен набор екстри – телевизионен тунер, DVD-плеър, мултимедийна система с цветен дисплей и аудио уредба. Сред внедрените високи технологии е автопилот за задаване на постоянна скорост, борд компютър, който подава сервизна информация с предупреждение за възможни неизправности, електрически щори на задното стъкло и на страничните стъкла на задните врати. Тапицерията на седалките е от естествена кожа.
Общата стойност на поръчката на НСО е близо 1,3 млн. лв. Гардовете на властта ще се сдобият и с 12 коли Опел Астра, както и с един товарен автомобил Мицубиши Фузо.
Търгът е сред първите, организиран от новия началник на службата Ангел Антонов, който я оглави на 2 юни. Малко след като той наследи поста от Тодор Коджейков, НСО
получи допълнителни 4 млн. лв. По този начин бюджетът на звеното набъбна до 37 млн. лв.
От НСО се жалват и от недостиг на бронирани автомобили, с каквито се возят чуждите държавни лидери при посещенията им у нас. В края на 2012 година НСО успя да купи без търг за 780 000 лв. с ДДС Мерцедес S класа, който издържа на стрелба с гранатомет. Мотивът да не се организира конкурс, който посочиха от НСО тогава, бе, че евентуалното му спечелване от доставчик на друга марка би наложило сериозни промени в сервизната база на службата.