СамокоВест

Кюстендил и Дупница не спират протестите срещу Бат’ Сали – блокираха пътя за ГКПП-Гюешево

Споделете ни в

ne sali protest dupnicaПътят за ГКПП-Гюешево е блокиран в знак на протест срещу избирането на Александър Методиев – Бат’ Сали за депутат. Движението е спряно с голям транспарант, на който пише: „Не на Бат’ Сали, не на подмяната”. На протеста присъстват кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общинския съвет Иван Андонов и граждани. Участниците в протеста носят плакати с надписи: „Бат’ Сали – платената грешка на закона”, „Бат’ Сали – моралът свършва тук”, „Защитаваме правата си”, „Кюстендил не е градът на Бат’ Сали”, „Край на подмяната” и други.
Междувременно около 300 жители Дупница блокираха движението на Главен път Е-79. Час преди протеста жителите на Дупница бяха призовавани с музика да се включат в протестните действия срещу влизането на Александър Методиев за депутат в 43-то НС. Протестиращите отново носят български трибагреници и плакати. Те заявиха, че по никакъв начин няма да се откажат от протестните си действия. Организаторите на протеста имат разрешение да блокират движението за половин час.
Един месец след парламентарните избори хората от Кюстендилска област продължават да твърдят, че резултатите от изборните секции в Турция, с които ДПС реализира един мандат в 10-и избирателен район, са фалшифицирани. Те очакват най-късно до две седмици Конституционният съд да се произнесе по казуса.
По-рано днес в ефира на БНР кметът на Кюстендил Петър Паунов каза: „Стотиците нарушения в изборните секции в Турция, които са очевидни и с просто око… Като погледнете, по-голямата част от комисията са работили след председател и секретар, дописвани са хиляди хора, дори тези, които са били по избирателни списъци, а в по-голямата част изобщо не са гласували. Ние сме изброили 8 порока на изборите в Турция, затова очакваме отмяна на резултата“.
До седмица в парламента ще бъдат внесени и предложенията на жителите от Кюстендилска област за промяна в Избирателния кодекс.