СамокоВест

Крими хроника

Споделете ни в

3 120 къса контрабандни цигари са иззети от два търговски обекта в Самоков.

На 10-ти април около обяд служителите от икономическа полиция инспектирали павилион за хранителни стоки на ул. “Здравец” в Самоков. Обектът е собственост на  В.З. на 49 години. В павилиона са намерени 123 кутии цигари от различни марки без български бандерол. Контрабандните цигари са иззети. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

Още 33 кутии контрабандни цигари са открити в магазин за хранителни стоки на ул. “Осогово”. Цигарите са иззети от служителите на икономическа полиция. Изготвен е констативен протокол, а на управителката е съставен акт за административно нарушение.

Възрастна жителка на с. Ярлово е подала сигнал, че от дома й са откраднати 250 лева. Полицейските служители са предприели незабавни издирвателни действия и крадецът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Извършителят е известен на полицията. ММ е безработен, на 52 години и вече е осъждан за кражби. Той издебнал стопанката да излезе от дома си, промъкнал се вътре и откраднал пенсията на самотната жена. При задържането му у него били открити само около 40 лева. Част от парите престъпникът прахосал в местната кръчма. Останалата част от присвоената сума не е намерена. Продължава работата по пълното документиране на извършеното престъпление.