СамокоВест

Красимир Анев и Веселин Цинзов вече са в Сочи

Споделете ни в

Първата група български олимпийци замина за Сочи. От София потеглиха 20 спортисти и треньори. Групата включва двама скиори алпийци – Никола Чонгаров и Георги Георгиев, всичките четирима от ски-бягането Веселин Цинзов, Андрей Гридин, Антония Григорова-Бургова и Теодора Малчева, трима биатлонисти Красимир Анев, Владимир Илиев и Михаил Клечеров, както и единствения ни състезател на шейни Станислав Беньов. С тях отпътуваха 10 треньори, лекари и специалисти от треньорските щабове.

Групата на биатлонистите беше изпратена от председателят на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска, която ще бъде и олимпийско аташе на българската делегация в Сочи. На изпроводяк олимпийската ни надежда в биатлона Краси Анев каза „Работили сме много през всичките тези години  и се надяваме да реализираме този труд. Не искам още от сега да се ангажирам с конкретни цели, въпреки че с останалите момчета показахме, че не е непостижимо да се попада в десетката“.

Следващите българи, които ще пътуват за Сочи ще тръгнат от други градове на Европа. Подготвящите се в Австрия Владимир и Емил Зографски потеглят директно от Мюнхен, а участващите на Европейското по биатлон Десислава Стоянова, Иван Златев, Мирослав Кенанов и треньорът Красимир Дочев ще тръгнат от Виена през Москва. Всички те трябва да се настанят в олимпийското село в сряда, 5 февруари. Същият ден е предвидена церемонията по вдигане на българското знаме, информират от sportvox.net.