СамокоВест

Крадец на ламарина се преби падайки от покрив

Споделете ни в

Рецидивистът Р.М.- Бомбата се преби като падна от покрива на пощата, докато крадял медна ламарина. Престъпникът и преди е падал от покрива на същата сграда. През миналата година при поредния му набег паднал, но се приземил върху клоните на близкия смърч и това спасило живота му. Тогава патрулиращи полицаи го забелязали и задържали на местопроизшествието.
В криминалното досие на Бомбата фигурират множество регистрации за кражби, предимно на покривна медна ламарина и метални отпадъци. Залавян е след кражби от покрива на общината, на частна сграда, а два пъти е бил задържан на място и с  ламарина, открадната от покрива на пощата.  За криминалните си деяния Р.М. е осъждан общо шест пъти, веднъж с „лишаване от свобода”  за година и половина.
Сигналът е подаден в полицията тази сутрин около 8 часа на тел. 112 от служител на пощенската станция, който се натъкнал на тялото на падналия мъж. Незабавно към мястото били насочени полицейски служители. Пристигналият екип на Спешна помощ констатирал смъртта на 39- годишния мъж. В момента са извършва оглед на местопроизшествието. До тялото на мъжа е намерено  парче ламарина с размери 70/ 30 см., а до смърча –  дъската, с която се е покатерил на дървото и след това на покрива. По първоначални данни Р.М. е паднал вследствие на подхлъзване по мокрия покрив. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.