СамокоВест

Конфискуваха маркови дрехи и аксесоари менте от магазини в Боровец

Споделете ни в

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР- София съвместно с представители на Патентно ведомство и териториална дирекция НАП- София извършиха проверка на търговски обекти в курорта Боровец. Обект на специализираната акция са били преди всичко магазини търгуващи със стоки от защитени търговски марки. В хода на спецакцията са били инспектирани общо шест обекта в курортния комплекс. В три от тях проверяващите установили неистински маркови дрехи и аксесоари. В магазин за продажба на облекла проверяващите се натъкнали на десет якета от марката BENCH, които се продавали без съгласието на притежателя на марката, нарушение съгласно чл. 81, ал.1 и ал.5 от Закона за марките и географските означения. Във втория магазин инспекторите установили, че за продажба се предлагат 45 чифта ръкавици от марката HEAD отново без съгласието на притежателя на марката. В третия търговски обект се предлагали четири портфейла, реплики на  марката D&G.

За констатираните нарушения представителите на Патентно ведомство са съставили актове на управителите на магазините. Фалшивите стоки са иззети. Назначени са експертизи.

 

One thought on “Конфискуваха маркови дрехи и аксесоари менте от магазини в Боровец

  1. Това е показна акция да се покаже че правят нещо един път в годината.Eстествено че в магазините нямат съгласие от притежателя на марката. На тая логика трябва да конфискуват повечето стока в магазините а не само 10 якета 45 ръкавици и 4 портфеила.

Comments are closed.