СамокоВест

Контрабандисти на дървесина потрошиха патрулка на Полицейското управление в Самоков

Споделете ни в

patrulkaНа 26 юни около 8.55 часа в РУП- Самоков е получен сигнал от служители на общинското горско лесничейство, че по пътя от курортен комплекс Боровец към Самоков се движи микробус „Фолксваген Транспортер“, който не е спрял за проверка и от който по пътя са изхвърлени дърва за огрев. За оказване на съдействие веднага били изпратени три автопатрула на полицейското управление. На влизане в града водачът на посочения микробус не се подчинил на подадените му сигнали със стоп палка, умишлено увеличил скоростта на движение и блъснал патрулния автомобил. В това време пътуващите в буса контрабандисти на дървесина започнали да хвърлят по полицейския автомобил дърва, брадви, чукове, щанги, инструменти и друг инвентар. След преследване по улиците на града микробусът би изоставен в изкоп, а пътуващите в него успели да се укрият. Вследствие на удара по патрулния автомобил са нанесени материални щети. След бързи издирвателни действия, минути по късно, полицейските служители задържали водача на микробуса – Александър Арсов (26г.) от Самоков, криминално проявен. Неговите двама спътници-Васил Пацев и Ангел Ангелов,  криминално проявени, обявени за общодържавно издирване поради укриване от органите на реда, също са задържани тази сутрин. И тримата нарушители са от ромски произход.
По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 269 и чл. 235 от НК. Уведомена е районна прокуратура- Самоков.
Запознати с безчинствата в общинските гори ни сигнализираха, че миналата седмица от склад на Общинско лесничейство в кв.”Самоково” е отмъкнат камион, с който е превозвана крадена дървесина. Товарният автомобил е бил засечен от горските надзиратели при превоз на контрабандни дърва. Превозното средство, послужило за извършване на престъплението, е било иззето и оставено на склад. Авторите на сигнала ни обърнаха внимание, че точно в тези дни в склада не е работела охранителната система.
Гражданите и екипът на СамокоВест питаме – Това случайно съвпадение ли е или похитителите са били уведомени от вътрешен човек?