СамокоВест

Конкурс за нов управител на ВиК Чамкория – предизвестен ли е резултатът?

Споделете ни в
lazar shturkelov
Досегашният шеф на дружеството Лазар Щъркелов

По решение на Общинския съвет е обявен конкурс за нов управител на „ВиК Чамкория – 2000” ЕООД. Досегашният шеф на дружеството Лазар Щъркелов излиза в пенсия.
Съгласно конкурсните условия, кандидатите трябва да имат висше образование. Мераклиите трябва да представят и Проектопрограма за развитие на ВИК дружеството за тригодишен период от време. Тъй като в решението на избраниците ни не се посочва изискуема специалност, логично възниква въпросът всякакъв вид висшисти ли могат да се кандидатират за длъжността. И като как например дипломиран висшист в сферата на спорта би управлявал успешно ВиК дружество? Изискването да представи програма за развитието му не е никаква гаранция, защото тя може да бъде разработена не от кандидат-управителя. И липсата на конкретност не е ли доказателство, че конкурсът е нагласен, тъй като никой не би имал правото да оспори резултата.
За сметка на това общинарите подробно са изброили специалните компетентности на бъдещия шеф. Той или Тя следва да притежава способност да планира и организира работата си за постигане на поставените цели; способност да работи в екип; способност да представя и разпространява идеи; способност да прилага идеите на практика; обективност на преценката; убедителност при водене на дискусии; комуникативност. Но каква файда, ако не разбира от ВиК системи?