СамокоВест

Кметът не знае как личните данни на член на избирателна комисия са попаднали от една партия в друга

Споделете ни в

Личните данни на Николай Христов без негово знание са попаднали в председателя на общинската организация на ДПС Александър Методиев,ни сигнализира потърпевшият.

Николай Христов уточнява, че като представител на НФСБ е бил член на 32 Секционна избирателна комисия при изборите за президент. В последните парламентарни избори той бил преместен в 31 СИК, както го уведомили. Едва след приключване на изборния ден Христов разбрал, че е включен в състава на комисията от квотата на ДПС без негово знание и съгласие. „Ако знаех, щях да се оттегля и да не участвам в изборите“ – възмутен е Николай Христов.

Той е отправил писмено питане до кмета на общината Владимир Георгиев как личните му данни са попаднали в Александър Методиев от ДПС.

В отговора на кмета се посочва, че по предложение на пълномощника на ПП НФСБ и на пълномощника на ПП ВМРО на изборите за народно събрание на 26 март 2017 година е предложено в списъка на 32 СИК Николай Христов да бъде заменен с друго лице. Посочва се също така, че „ С придружително писмо от Александър Методиев от Общинското ръководство на партия ДПС е предложено в списъка на СИК 31 да бъдете включен Вие (Николай Христов – бел на ред.), като замените първоначално определеното лице.“

Видно от отговора на кмета Владимир Георгиев, не става ясно как личните данни на Николай Христов са попаднали у Александър Методиев, каквато е същината на проблема.

В крайна сметка се натрапва убеждението, че личните ни данни не са надеждно защитени, дори и когато става реч за длъжностни лица по смисъла на Наказателния кодекс, какъвто е статутът на членовете на СИК.

One thought on “Кметът не знае как личните данни на член на избирателна комисия са попаднали от една партия в друга

  1. Чест прави факта,че инж. Николай Христов след всички недоразумения и главоболия, които му причиниха някои безотговорни хора, преди седмица предостави в редакцията на в-к „Самоков 365“ цялата сума получена от участието му в изборната секция за благотворителна цел. Като член на НФСБ и аз го поздравявам за това му решение! Това беше удар срещу авторитета на местната структура на НФСБ и най вече срещу инж. Христов.

Comments are closed.