СамокоВест
Владимир Георгиев

Кметът и председателят на ОС потрошиха 10 000 лева за командировки – файда никаква

Споделете ни в
Владимир Георгиев
Владимир Георгиев

На редовното си заседание за месец октомври Общинският съвет одобри разходите за командировки на кмета и на председателя на ОС за деветте месеца на настоящата година. Пътуванията на кмета Владимир Георгиев, у нас и по света, струват на общинската хазна около 5 600 лева, а на председателя Ирена Коцева – 3 500 лв. Няма спор, че това е ръководният екип на общината, който се нуждае от обогатяване на своя опит и от разширяване на служебните си контакти. Проблемът е, че от командировките  на първата ни управленска двойка до момента няма никакви резултати за подобряване живота в общината. Екипът ни многократно е питал какви нови инициативи ще реализират кметът и председателят на общинския съвет за подобряване на бизнес средата и намаляване на безработицата, за подновяване и модернизиране на инфраструктурата в общината, за увеличаване на зелените площи, за опазването на крайградските паркове Лаго и Ридо, за ремонта и реконструкцията на малкото останали сгради общинска собственост и т.н. Безработицата в Самоковска община продължава да държи рекордни нива. Състоянието на пътищата и тротоарите, на ВиК мрежите и съоръженията, на училищата по селата, на общинската болница, на автобусните спирки е плачевно и това всеки го вижда.

Както може да се очаква, до момента не сме получили отговор на нито един от въпросите си. Отчетността въобще не влиза в разбиранията и стила на работа на нашенските управници. За съжаление не ги получихме и на заседанието на Общинския съвет. Избраниците ни дадоха благословията си за потрошените от кмета Георгиев и от председателя на ОС Коцева близо 10 бона от нашия джоб без да поискат отчет и информация за служебните им пътувания. Ами то на чужд гръб и 100 тояги са малко. Сумата за командировки на двамата ни служители грубо сметнато прави 4 минимални работни заплати. Дали има друг работодател, освен гражданите-данъкоплатци от Самоков и останалите населени места, който би си позволил да плаща на 4 души работници, за да не вършат нищо? Убедени сме, че не. А само срещу 20 лева общо Георгиев и Коцева биха могли да отскочат до съседната община Дупница и да видят как изглеждат градската градина и парк „Бистрица”. При една многократно по-добра природна даденост състоянието на Лаго е направо окаяно, а дупнишкият парк и централната градска градина може да се каже, че наистина са на европейско ниво.

Докато общинските съветници, които по закон са длъжни да контролират общинските разходи, продължават да нехаят ние ще продължим да питаме за какво се харчат парите ни. В крайна сметка истинският платец и работодател на кмета и на председателя на съвета сме ние-гражданите, тези които осигуряваме приходите в хазната. И нека не ни обвиняват в дребнавост. Да не забравяме, че Васил Левски, с чийто портрет толкова обичат де се кичат родните ни властници, е записвал в тефтеря си всеки похарчен грош от народната пара.

2 thoughts on “Кметът и председателят на ОС потрошиха 10 000 лева за командировки – файда никаква

  1. “ А само срещу 20 лева общо Георгиев и Коцева биха могли да отскочат до съседната община Дупница и да видят как изглеждат градската градина и парк „Бистрица”. При една многократно по-добра природна даденост състоянието на Лаго е направо окаяно, а дупнишкият парк и централната градска градина може да се каже, че наистина са на европейско ниво.“ !!!!!!!!!!!!! И те така!

  2. Така ще е докато избираме да ни управляват посредствени хора, които не успяват да постигнат нищо в професионален план и търсят кариера в политиката. Елементарно! Гладно комунистическо чадо, което не се справя добре като адвокат, решило да направи някой лев като кмет, да се докосне до властта и лукса 🙂 Жалко, че няма опозиция, защото стойностните и интелигентни хора бягат далече от политиката.

Comments are closed.