СамокоВест

Кметът и председателят на ОбС заминаха на соц разходка в Кострома

Споделете ни в

Днес кметът Владимир Георгиев и председателят на ОбС Ирена Коцева заминаха на официално посещение в Русия. Това е поредната демонстрация на управниците ни, че социализмът никога не си е тръгвал от Самоковска община. По време на управлението си комунистът-социалист  Ангел Николов ни натрапи поредица от изложби от Северна Корея. Заради нарушенията на резолюцията на ООН за разработването на ракети с голям обсег и ограничаване правата и свободите на гражданите си тоталитарната държава е в пълна изолация от световната демократична общност. Извън политиката – културният обмен на произведения с висока художествена стойност би могъл да допринесе за духовното израстване на народите и за утвърждаването на изконни човешки ценности. Но под „мъдрото” ръководство на бившия кмет градът ни стана трикратен домакин на експозиции съставени основно от трудовете на обожествения, несменяем, първи ръководител на страната Ким Ир Чен и на наследника му на държавното кормило – синът му Ким Чен Ир. Меко казано странните и крайно неудачни културни контакти на Ангел Николов не само, че с нищо не обогатиха душевността на самоковци, но ни изправиха пред реалния риск и ние да изпаднем в същата тотална изолация. Единствената причина това де не се случи и да минем между капките се съдържа в простичкия факт, че Самоковска община, воглаве с управниците си, е извън каквото и да било внимание от страна на нормалните държави. В този смисъл соц екскурзията на кмета Владимир Георгиев и на председателя на общинския съвет Ирена Коцева до Кострома е естествено продължение на Ангелниколовата априлска линия. И ако за кмета политическите му предпочитания са очаквани, то какво търси в Кострома председателят на ОбС – представител на шумно прокламираната като дясна партия ГЕРБ. Дали отговорът не се крие в обстоятелството, че управляващата партия се пръкна изцяло от средите на бившата Комунистическа партия и до ден днешен са си като братя близнаци. И ако на пръв поглед партийната принадлежност и идейна ориентация на управниците нямат голямо значение за обикновените хора – нека не забравяме, че ние може да не се интересуваме от политика, но политиката винаги се интересува от нас. А икономиката и от там благосъстоянието ни е политика, политика и само политика. И най-елементарният пример в това отношение е с какво посещението на градските ни първенци в град Кострома ще допринесе за съвременното развитие на общината. Когато става въпрос за публични средства, всеки похарчен лев би трябвало да донесе поне двойна полза за истинските платци. За съжаление и този път това няма да се случи. Но щом като ние не търсим сметка на избраниците си за всичките им действия и харчове то кой да ги контролира вместо нас. Управниците ни ще продължават да си разиграват коня както им скимне.

 

2 thoughts on “Кметът и председателят на ОбС заминаха на соц разходка в Кострома

  1. „Който има възможност, не може да не краде“, коментира Леонтий Бизов от института по социология към Руската академия на науките. „Кражбата е системен фактор в руската политика. Всеки, който влиза във властта, е принуден да живее според правилата на системата. Един чиновник трябва да избира: или ще е много честен и властта му ще е само на хартия, или ще е нечестен, но ще стане истински господар“, твърди експертът.

    „На Запад действа законът, но освен него хората имат силни вътрешни ограничители, идващи от традиционните морални норми. Мнозина в Русия нямат такива ограничители“, констатира Бизов.

    По БТА

  2. „Бабичка от Подмосковието откраднала химическата тоалетна на пристигнала в района снимачна група и си направила душ кабина. Продуцентът коментира: „Не си представям как я е мъкнала до тях. При това кабинката беше пълна“

    http://www.mediapool.bg/в-днешна-русия-се-краде-какво-ли-не–от-клозети-до-самолети-news196138.html

Comments are closed.