СамокоВест

Кметът Владимир Георгиев с награда от Синдикат „Образование“

Споделете ни в

На 11 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, славянски първоучители, канонизирани като светци от Българската православна църква, за пета поредна година Синдикат „Образование“ връчи наградата, учредена от него, за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикално дело „Стоян Михайловски“. Наградата се връчва на отличени учители и преподаватели, като чрез нея се популяризира сред обществеността техният професионализъм, граждански принос, талант и постижения.

Номинациите „Учител на годината“ за 2016 година са в седем категории – учител в детска градина, учител начално образование, учител основно образование, учител средно образование, учител професионално образование, учител специализирано учебно заведение и преподавател във висше учебно заведение.

По традиция в навечерието на 24 май Синдикат „Образование“ връчва награди на кметове на общини, Началници на РИО за отлично партньорство и социален диалог. Сред отличените за 2016 г. е и кметът на Община Самоков Владимир Георгиев.

Новост тази година е награждаването на журналисти, допринесли за популяризиране на дейността на Синдиката.