СамокоВест

Кмете, събуди се! Опасни съоръжения в Туристическата градина застрашават живота на децата. Назначи охрана!

Споделете ни в

turisti4eskata gradinaУвлечен в предизборната си реклама, кметът на Самоков Владимир Георгиев побърза да пусне поредния атракцион без надеждното му обезопасяване. От няколко дни в Туристическата градина висят и стърчат грозящи здравето и живота на децата съоръжения, без да са надеждно обезопасени.
Начинанието на кмета този път ще ни струва „само” 66 хиляди лева. Финансирането отново е от общинската хазна, сиреч от нашия джоб. И дано Бог запази децата на Самоков, та тази безумна хрумка да ни коства наистина само пари.
Защото, преди още да са обезопасени, по съоръженията се катерят и висят десетки малчугани. За да си измие ръцете, някой безхаберен чиновник е поставил табели с надписи, че съоръжението не е обезопасено и използването му е забранено.
Въпросът е – достатъчно ли е това? Табелите ще спрат ли децата или е жалък опит отговорността да се прехвърли върху тях? Такава ли е грижата на кметската управа към най-малките и най-беззащитни граждани на общината?
След като могат да се хвърлят на вятъра десетки хиляди, не могат ли да се похарчат няколкостотин лева, за да се назначи охрана. Поне докато не се монтират и поставят предпазни мрежи и настилки, смекчаващи удара.
Докога този град ще се управлява от люде бездуховни? От управници, които мислят повече за собствената си комисионна, за предизборните си ПиАр акции, за постъпленията в лични и партийни каси, отколкото за безопасността на децата, за тяхното здраве и живот.
Екипът на СамокоВест настоява за незабавни действия от страна на кмета Владимир Георгиев за надеждното обезопасяване на съоръженията в Туристическата градина и се надява да не е късно!!!!!

2 thoughts on “Кмете, събуди се! Опасни съоръжения в Туристическата градина застрашават живота на децата. Назначи охрана!

  1. Попринцип не пиша по такива места и малко ме интересува какво говорят хората, но това е поредната глупост която чета, така че ако не съм прав моля поправете ме. Първото с което искам да започна е че площадката не е отворена и всеки ден се работи по нея за да бъде най-скоро обезопасена и готова за използване. Второ дори и да нямаше табели мисля, че е нормална човешка логика когато някои види нещо в процес на изграждане с висящи въжета и недовършени участъци да го сметне за опасно. И след като е такова да спре детето си да не се качва. Разбира се това може да се случи ако родител е на близо. А ако не е това говори още по лошо за родителя, не стига че пуска дете което не е достатъчно голямо да предцени опасността от недовършения въжен град само там, това е близо и до булеварда където летят малко мислещи шофьори. Така че ако ще се оплаквате от въжен град по които се работи всекидневно за безопасността на децата но не може да опазите тези деца сами моля замислете се малко преди да пишете, все пак когато сте решили да си имате дете предполагам поне малко сте се замислили за отговорностите които трябва да поемете а не да си седите на кафета докато децата си играят на опасни места. Отново , ако съм в грешка моля поправете ме 🙂

  2. А колкото до охрана. Лично аз видях как докато работниците бяха седнали да ядат в близкото заведение ( и те са хора не могат постоянно да са на обекта) няколко малчугана тактично огледаха за хора които да ги спрат и тъй като не им се сторих от тези хора тръгнаха да се катерят, тяка че няма значение пазач или не… Може би ще спре 1 – 2 деца, но не може да наглежда всички участъци и то без да изпуска нищо. Всеки родител трябва да поеме отговорността за детето си 🙂

Comments are closed.