СамокоВест

Кирил Бонев от „Милост за слабите“ с протегната ръка към общинското ръководство

Споделете ни в

Председателят на сдружение „Милост за слабите“ изрази вяра, че ще работят заедно с общинското ръководство в подкрепа на най-нуждаещите се граждани на Община Самоков. Известният като брат Киро председател на сдружението получи правото на кратко изявление пред Общинския съвет. Той благодари на Силвия Стойчева, председател на ОС, за предоставената му възможност и каза, че според него кметът Владимир Георгиев е един добър избор, от когото очаква да води подчертано социална политика.

В същото време Бонев остро разкритикува както социалния отдел към общинска администрация, така и служба Социално подпомагане. „Отделът към общината е по-ниско от асфалта, а служба Социално подпомагане по-добре да бъде закрита“, каза той.

В изключително студения тазгодишен януари редица местни медии сигнализираха за нечовешките условия, при които кой знае как оцеляват изпаднали сякаш от самия живот наши съграждани. А някои от тях са имали и много по-добри дни. Изхвърлени едва ли не на бунището на обществото, от същото това общество, те чакат милост поне от институциите, отговорни за дейността. Защото за слабите наистина трябва да се работи с милост, а не по задължение, по чиновнически.

Кирил Бонев се ангажира да представи на общинското ръководство предложения на сдружението за подпомагане на най-слабите. Той отново изказа своята надежда, че ще има подкрепата на общинското ръководство по пътя към милосърдието.