СамокоВест

КАТ със засилен контрол на трафика по празниците

Споделете ни в

Очаква се интензивен трафик по основните пътни артерии към големите градове в страната в последния ден от почивните дни за коледните празници. Десетки хиляди коли ще потеглят към столицата.

Поради това са въведени определени мерки за облекчаване на трафика.

От 14 ч. до 20 часа в понеделник ще бъдат спирани камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, информират от АПИ.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и пътя София – Кулата.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 часа до 20 часа ще има две ленти за влизащите в София.

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Стотици други избраха пътуването с автобус или влак. На гарите и другите обществени места има засилени мерки за сигурност.