СамокоВест

Касират ли избора за общински съветници в Самоков – ВАС решава на 16-ти февруари

Споделете ни в

savetnici kletvaНа 25 октомври 2015 г. Административен съд – София област, със свое решение, обяви за недействителен избора за общински съветници в Самоков. Решението е по жалба на Даниела Трохарова – кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ. Основните мотиви, посочени в жалбата, са свързани с нарушения в отчитането на изборните резултати. Цитирани са протоколи със съществени недъзи – несъответствия, пропуски, поправки, неточности.
Решението на АС-София област бе вкупом атакувано от всички общински съветници, с изключение на съветниците от листата на ГЕРБ. Жалби пред Върховния административен съд внесоха от БСП, Светлана Атанасова-Реформаторски блок, БДЦ-ВМРО. Стигна се до там групата на ОБТ „Български лейбъристи“ да се откаже от собствената си жалба за обявяване избора на общински съветници в секцията в с. Ярлово за недействителен.
Без оглед на политически и идейни различия, почти единодушно, общинарите ни хукнаха да защитават статуквото. Че знае ли се, кой и как ще седне на общинската банка при едни нови избори. Отново ще ги завърти познатото лудо надцакване, ще потрошат хиляди левове и най-малкия им кахър са бюджетните разходи. При тази желязна атака, според повечето самоковци, нови избори няма да има.
Заседанието на ВАС по казуса е насрочено за 16 февруари 2016 година. Тогава ще стане ясно „кой – кого?“