СамокоВест

Калфин подаде оставка. АБВ влиза в коалиция с БСП, ДПС и КОЙ.

Споделете ни в

Вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин подаде оставка. От правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов я е приел. Социалният министър стана член на втория кабинет на Борисов от квотата на АБВ.

По-рано стана ясно, че партията на Георги Първанов излиза в опозиция. Националният съвет на АБВ е взел единодушно решение да предложи на конгреса на 15 май партията да преустанови подкрепата си за кабинета „Борисов 2“. Тава стана ясно от изявление на Румен Петков на пресконференция в централата на АБВ.

„Ние в АБВ оценяваме негативните тенденции в развитието на институциите, на политическия диалог в държавата, на страната и обществото като цяло. На базата на тази оценка Националният съвет на партията взе единодушно решение да предложи на предстоящия в неделя конгрес да преустановим партньорството си за подкрепа на правителството и да изтеглим нашите представители от изпълнителната власт“, каза Румен Петков, цитиран от пресцентъра на партията.

Народният представител от РБ за Софийска област Димитър Делчев коментира случващото се с думите: „АБВ е лява партия, която имаше време да работи в рамката на дясно управление, но не успяха да намерят идеологическото си мястото. Очевидно тяхната цел е била утвърждаване на структурите през министерството за създаване на коалиция с БСП, ДПС и КОЙ?.“ „АБВ правят политически маневри. В решението им от днес няма нищо принципно, а дезертиране от пенсионната реформа, с която се наложи да се занимава финансовият министър вместо пенсионния“, каза още Делчев по БНР.
След днешните разговори не виждам заплаха за стабилността на управлението, допълни той. Предвид ситуацията около България и в света, национално отговорната позиция е запазване на управлението и се надявам патриотите също да постъпят с отговорност към държавата, коментира още депутатът.

One thought on “Калфин подаде оставка. АБВ влиза в коалиция с БСП, ДПС и КОЙ.

  1. От такива „троянски коне“ Б.Борисов трябваше да се освободи по-рано! На най социално ангажираната на приказки партия, той даде възможност неин човек да движи социалните дела в държавата, но се оказа , че това не е толкова просто както когато си в опозиция да намираш кусури и да препоръчваш какво да се направи. Да върви при новата бунтарка Корнелия, която призовава на борба и революция! Боже боже,тия женски напъни и амбиции са жалки, смешни и нямат край!

Comments are closed.