СамокоВест

Какви са свободните места в средните училища на Самоков?

Споделете ни в

Регионалният инспекторат по образование публикува на сайта си списък на паралелките със свободни места за кандидатстване след 7 клас за ТРЕТО класиране.

Записването продължава три дни, считано от днес до 13-ти юли включително. В ПТГ „никола Вапцаров“ има незаети 26 места по специалностите икономика и мениджмънт, системно програмиране, компютърна техника и технлогии и горско и ловно стопанство. В СОУ „Отец Паисий“ остават 10 свободни места за ИТ технологии. В оставащите два дни завършилите 7-ми клас могат да пренаредят своите приоритети, да изтиглят документите от местата, където са класирани по първо и второ желание и да ги подадат за трето класиране. Ясно е и първото класирането за кандидатстване след 8 клас в СОУ и професионалните гимназии. Има 16 незаети места в СОУ “Отец Паисий“ за една профилирана и една непрофилирана паралелка. В ПГТ незаетите места са 26 по специалностите хотелиери, ресторантьори и работници в заведения за хранене и развлечения.

Кандидатите за природоматематическата паралелка с интензивно изучаване на английски език в ПГ „Константин Фотинов“ са само 8 и са пренасочени към други паралелки. 7 – за запълване на недостигащите ученици в паралелките с интензивно изучаване на немски език и един в тази с английски език.